Acuzații de hărțuire sexuală în cadrul unei companii din Magic Circle

Un fost avocat junior de la o firmă care face parte din Magic Circle a afirmat că a fost agresată sexual de un partener din firmă și a criticat puternic investigația ulterioară incidentului, informează LegalWeek.com.

Acuzațiile sunt detaliate într-o prezentare scrisă adresată Comitetului pentru femei și egalitate, publicată astăzi (9 iulie), avocatul în cauză solicitând să rămână anonim pentru a nu periclita „orice procedură ulterioară a tribunalului sau procesul penal”. Avocata care pretinde că a fost hărțuită sexual a părăsit firma însă afirmă că va face toate demersurile necesare pentru ca persoana în cauză să fie sancționată corespunzător.

Avocata spune că incidentul a provocat „vătămări semnificative” sănătății ei mintale și că s-a simțit obligata să accepte un „acord de confidențialitate”, negocierea acestuia contribuind, de asemenea, la propria suferință.

În opinia avocatului, aceasta critică investigația internă a firmei, declarând că „era evident că firma nu era pregătită și lipsea expertiza relevantă să se ocupe de o plângere atât de gravă”. La finalul anchetei, avocata a raportat incidentul Solicitor’s Regulation Authority (SRA) tocmai din cauza faptului ca fost nemultumita de proces.

Scrisoarea propune, de asemenea, ca firmele de avocatură să introducă politici de prevenire  / sanctiune a hărțuirii sexuale și a consumului excesiv de alcool, susținând că există o mare nevoie de astfel de politici „în firmele mari din oraș, unde predomina o cultură a consumului excesiv de alcool și unde incidentele de hartuire sexuala sunt la ordinea zilei”.

NNDKP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here