Adrian Zuckerman, avocatul propus de Donald Trump să fie noul ambasador american în România, va fi audiat joi în comisia de politică externă a Senatului

El a fost propus încă de vara trecută, dar procesul de validare a fost complex. Casa Albă a trebuit să retrimită nominalizarea lui Adrian Zuckerman noului Senat, format după alegerile din toamnă. După audierea în comisia de politică externă, avocatul de origine română trebuie confirmat prin vot de plenul Senatului. Republicanii au majoritatea în camera superioară a Congresului, aşa că propunerea lui Donald Trump pentru noul ambasador din România va fi, foarte probabil, acceptată, informeaza Digi 24.

Zuckerman este specialist în tranzacţii imobiliare şi partener în biroul din New York al firmei de avocatură Seyfarth Shaw, va ocupa demnitatea de ambasador al SUA in Romania.

Adrian Zuckerman este un apropiat al familiei Trump de peste două decenii.

Adrian Zuckerman este fluent în limba română, potrivit CV-ului său oficial. El este specializat în litigii imobiliare, gestionare de active şi intermedieri. Face parte din board-ul ONG-ului Kids Corp, care susţine copiii defavorizaţi din Newark, New Jersey.

Zuckerman a absolvit New York Law School (1983) şi Massachusetts Institute of Technology (1979).

Seyfarth Shaw a fost fondată de avocații Henry E. Seyfarth, Lee C. Shaw și Owen Fairweather în data de 1 februarie 1945, având birouri la etajul 13 al Clădirii Continental Bank din Chicago. Atunci când a fost lansată, compania avea ca focus plasarea forței de muncă însă fondatorii au avut întotdeauna o viziune mare pentru firmă. Cuvintele lui Lee Shaw sunt cunoscute de toți avocații din companie: „Din prima zi am avut ca scop și obiectiv extinderea ariilor de practică.” De atunci, Seyfarth s-a transformat într-o firmă cu servicii complete având peste 850 de avocați pe tot globul.

Compania de avocatură are 10 birouri pe teritoriul SUA și 4 birouri internționale în Londra, Australia, Hong Kong, Shanghai.

Biroul din New York, din care face parte și avocatul Adrian Zuckerman, viitorul ambasador al SUA în România, este condus de avocații Lorie E Almon, co-managing partner și John P Napoli, co-managing partner.

Seyfarth Shaw și-a deschis biroul din New York în 1979, având șapte avocați. Astăzi, în New York, există peste 100 de avocați care lucrează cu clienți în întreaga regiune tri-stat. Amplasat în clădirea New York Times, acesta dispune de un centru de conferințe de ultimă generație.

Biroul din New York este activ și în furnizarea serviciilor pro bono, în proiecte civice fiind chiar premiat de două ori, în trei ani, cu Premiul Pro Bono Office of the Year Award.

Proiectul caritabil fanion al companiei este Jumpstart. Demarat în 1993 cu 15 studenți care lucrau cu 15 preșcolari, Jumpstart este, acum, lider național în educația timpurie a copiilor, implicând 20.000 de studenți și voluntari comunitari care deservesc 90.000 de copii la nivel național.

Deschis în anul 2011, biroul din Londra este condus de avocatul Peter L Talibart și are ca focus clientii din Europa și Orientul Mijlociu.

Avocații care formează echipa din Londra au experiență în asistarea companiilor cu proiecte complexe în materie de ocupare a forței de muncă. Serviciile oferite se concentrează pe proiecte de conformitate globală; aspectele legate de ocuparea forței de muncă înurma fuziunilor și achizițiilor internaționale; restructurarea forței de muncă la nivel internațional; externalizări internaționale; elaborarea, revizuirea și punerea în aplicare a documentelor contractuale de muncă, cum ar fi scrisori de ofertă, contracte de muncă, acorduri de informații privind proprietatea intelectuală, reglementări ale societăților, aspecte ce tin de neconcurență și alte documente legate de angajare pentru țările din întreaga lume.