Alexandru-Aurelian Chiriță, noul Manager al Departamentului Juridic Hidroelectrica

De profesie avocat, Alexandru Chiriţă are o experienţă de 9 ani în avocatură de business şi drept penal.

Absolvent al Facultăţii de Drept – Universitatea Bucureşti, master în Drept Comunitar – Universitatea Bucureşti – Facultatea de Drept, avand si un doctorat în Drepturile Omului – Domeniul Ştiinţe Administrative din cadrul SNSPA (Scoala Naţională de Studii Politice şi Administrative – Facultatea de Administraţie Publică).

Fiind specializat în dreptul afacerilor a cunoscut îndeaproape problemele cu care se confruntă antreprenorii romani şi a fost mereu în căutarea de soluţii pentru a eficientiza modalitatea de lucru cu clienţii săi.

Compania Hidroelctrica a organizat, la data 18.12.2018, interviul pentru ocuparea pe durată determinată, a postului de Manager Departament la Departament Juridic – Executiv.

Departamentul Juridic a parcurs o fază de dezvoltare organizațională, la finele anului trecut, când s-au făcut recrutări pentru șase posturi de conducere din cadrul Departamentului Juridic, respectiv: Șef Serviciu, Șef Birou Litigii și Șef Birou Consultanță în cadrul Serviciului Activități Producție/Trading Energie Electrică, Șef Serviciu Activități Corporative, Șef Birou Litigii și Șef Birou Consultanță din cadrul Serviciului Activități Corporative. În vara anului 2018, au fost angajați mai muți consilieri juridici în cadrul Departamentului Juridic, care este responsabil pentru stabilirea strategiei juridice, reprezintă și susține interesele companiei în fața instantelor judecătorești, a organelor de urmărire penală, notariate, arbitraj, Oficiul Registrului Comerțului, Curtea de Conturi, Curtea Constituțională etc. Totodată, aplică modificările legislative și urmărește punerea în aplicare și respectarea legislației în vigoare pe domeniile de activitate vizate.

Responsabilitățile principale ale Managerului Departamentului Juridic Hidroelectrica sunt următoarele:

– Managerul Departamentului Juridic este responsabil pentru gestionarea resurselor alocate Departamentului Juridic, inclusiv pentru managementul echipei de juristi din cadrul departamentului;
– Managerul Departamentului Juridic va planifica si va coordona, conform procedurilor interne, activitatea de consultanta juridica si cea litigioasa, asigurand reprezentarea S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. în fața instanțelor judecătorești de orice grad sau a organelor de urmărire penală, la Oficiul Registrului Comerțului, sau la institutii/autoritati publice competente, personal sau prin juristi din cadrul Departamentului Juridic, în baza delegației/imputernicirii date de Directorat;
– Managerul Departamentului Juridic va raspunde de implementarea procedurilor de lucru și de imbunătățirea continuă a activităților specifice activitatii Departamentului Juridic.

NNDKP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here