Audierea fostului avocat al Președintelui Trump a fost amânată

Audierea în Congresul SUA a fostului avocat personal al lui Donald Trump, Michael Cohen, a fost amânată pentru data de 28 februarie, ”în interesul anchetei”, a anunţat miercuri Comisia pentru servicii secrete a Camerei Reprezentanţilor, relatează AFP.

Audierea cu uşile închise a lui Cohen, care ar putea dezvălui informaţii compromiţătoare pentru preşedinte, era prevăzută pentru vineri, după ce mai fusese amânată, deoarece fostul colaborator apropiat al lui Trump a invocat ”ameninţări repetate” vizând familia sa.

Preşedintele Comisiei, democratul Adam Schiff, nu a explicat ce înţelege prin ”interesul anchetei”.

Aceasta s-ar putea referi la ancheta privind Rusia întreprinsă de procurorul special Robert Mueller, anchetă din care o latură se referă la suspiciunile de complicitate între echipa de campanie a lui Trump şi Moscova în 2016, sau la investigaţiile întreprinse la rândul lor de către parlamentari.

Cohen, fostul om de încredere al lui Trump, a fost condamnat în decembrie 2018 la trei ani de închisoare, îndeosebi pentru încălcarea legislaţiei privind finanţarea campaniilor electorale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here