Audierea fostului avocat al Președintelui Trump a fost amânată

Audierea în Congresul SUA a fostului avocat personal al lui Donald Trump, Michael Cohen, a fost amânată pentru data de 28 februarie, ”în interesul anchetei”, a anunţat miercuri Comisia pentru servicii secrete a Camerei Reprezentanţilor, relatează AFP.

Audierea cu uşile închise a lui Cohen, care ar putea dezvălui informaţii compromiţătoare pentru preşedinte, era prevăzută pentru vineri, după ce mai fusese amânată, deoarece fostul colaborator apropiat al lui Trump a invocat ”ameninţări repetate” vizând familia sa.

Preşedintele Comisiei, democratul Adam Schiff, nu a explicat ce înţelege prin ”interesul anchetei”.

Aceasta s-ar putea referi la ancheta privind Rusia întreprinsă de procurorul special Robert Mueller, anchetă din care o latură se referă la suspiciunile de complicitate între echipa de campanie a lui Trump şi Moscova în 2016, sau la investigaţiile întreprinse la rândul lor de către parlamentari.

Cohen, fostul om de încredere al lui Trump, a fost condamnat în decembrie 2018 la trei ani de închisoare, îndeosebi pentru încălcarea legislaţiei privind finanţarea campaniilor electorale.

NNDKP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here