Avocat acuzat de fals în înscrisuri

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins cererile avocatului Marius Coltuc şi au decis, marţi, începerea judecăţii dosarului în care acesta este acuzat de procurorii DIICOT de favorizarea făptuitorului şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. Decizia nu e definitivă.

„Respinge excepţiile şi cererile invocate de inculpatul Coltuc Marius Vicenţiu, ca neîntemeiate. (…) Constată legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul de urmărire penală în care s-a emis rechizitoriul nr. 2956/D/P/2017 din 18.04.2018 de către Parchetul de pe lângă Curtea de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală privind pe inculpaţii: Coltuc Marius Vicenţiu – trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de favorizarea făptuitorului, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. (…) Macavei Gabriel Mirel – trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. (…) Olteanu Mihai Adrian – trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de instigare la favorizarea făptuitorului şi complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată. (…) Dispune începerea judecăţii cauzei. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în decizia instanţei.

Procurorii DIICOT spun că, în perioada aprilie-mai 2017, Mihai Adrian Olteanu, împreună cu o altă persoană interesată, „care aveau cunoştinţă de arestarea unui inculpat cercetat de către DIICOT şi că e probabil ca acesta să declare ceva şi cu privire la alte persoane implicate în activitatea infracţională, printre aceştia fiind şi persoana interesată”, l-au contactat pe Marus Coltuc Marius, avocat în Baroul Bucureşti, şi i-au cerut să încerce să vorbească cu cel arestat şi să se intereseze la acesta şi la instanţă de stadiul şi obiectul dosarului în care acesta era cercetat, respectiv persoanele vizate, inclusiv existenţa sau nu a unor declaraţii cu privire la persoana interesată.

„Din actele de cercetare penală efectuate în cauză, a rezultat că inculpatul Coltuc Marius Vicenţiu a efectuat cele solicitate, procedând la falsificarea prin contrafacerea scrierii, subscrierii şi atestării unor împrejurări necorespunzătoare adevărului a mai multor înscrisuri sub semnătură privată, respectiv contract de asistenţă juridică, act adiţional la acesta, precum şi două împuterniciri avocaţiale aferente, prin care a arătat în mod nereal calitatea de avocat ales în cauza instrumentată de către DIICOT, obţinând şi furnizând date şi informaţii persoanei interesate”, se arăta într-un comunicat de presă al DIICOT, remis MEDIAFAX.

NNDKP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here