Avocat condamnat la închisoare pentru spionaj în favoarea Rusiei

Un avocat polono- rus a fost pedepsit cu patru ani de închisoare pentru că a facut spionaj în favoarea Rusiei cu privire la sectorul energetic și de gaze naturale, informează Agerpres.

Avocatul cu dublă cetățenie a fost sancționat de către Parchet cu o pedeapsă de șase ani de închisoare pentru spionaj în folosul serviciilor de informații militare ruse, faptă care în Polonia se pedepsește cu până la 10 ani de închisoare.

Bărbatul ar fi trimis Rusiei informații privind sectorul energetic și de gaze naturale, prin obținerea de rapoarte secrete ale curții de conturi poloneze.

Avocatul a fost indentificat drept Stanislaw Sz și a pledat nevinovat în timpul procesului ce s-a desfășurat cu ușile închise. Condmnarea nu este definitivă, ceea ce înseamnă că Stanislaw Sz poate face încă apel.

Stanislaw Sz a fost arestat în 2014 în același timp cu ofițerul polonez Zbigniew J., condamnat și el la șase ani de închisoare pentru spionaj în folosul Rusiei. Cu toate acestea, cei doi nu ar fi lucrat împreună.

 

 

NNDKP