Avocat Danny Gabriel Bârdan – Raine: „Avocații au dovedit și de această dată că fac parte dintr-o profesie unită și puternică”

Am asistat în data de 11 Februarie 2019 la debutul unei acțiuni legitime prin care sunt afirmate drepturile avocaților care își desfășoară activitatea profesională și în cadrul Serviciilor de Asistență Judiciară care funcționează în subordinea fiecărui Barou din țară.

Sinteza revendicărilor constă în aceea că se dorește o recunoaștere deplină și efectivă a faptului că avocatul este un partener indispensabil al justiției și că orice atingere adusă dreptului avocatului la o remunerație echitabilă reprezintă implicit o atingere adusă dreptului la apărare al fiecărui justițiabil. (si un atac indirect asupra intregului sistem juridic).

Acțiunea s-a realizat într-un cadru onorabil și a fost susținută de către avocați din întreaga țară. Avocații au intrat în sălile de judecată purtând banderole albe pe braț și au oferit explicații amănunțite persoanelor interesate de acest demers. Acțiunea este planificată a se derula în această formă până pe data de 24 februarie 2019. De asemenea, un număr impresionant de avocați din Baroul București și Baroul Ilfov s-au reunit în fața Palatului de Justiție din București pentru a sublinia importanța demersurilor inițiate.

Nu în ultimul rând, revendicările avocaților sunt subiect de discuție în comisiile de specialitate din Parlamentul României.

Avocații au dovedit și de această dată că fac parte dintr-o profesie unită și puternică, înființată cu un scop nobil în societate și anume apărarea drepturilor și a intereselor legitime ale fiecărui individ, avocatul fiind ultimul bastion în fața oricărui abuz de drept.

Sper că în cel mai scurt timp vor fi luate decizii importante la nivel instituțional, astfel încât interesele legitime ale avocaților să fie pe deplin recunoscute, iar dreptul la apărare al justițiabililor să fie ocrotit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here