Avocat din Baroul Constanța, condamnat în primă instanță

Înalta Curte de Casație și Justiție a României a amânat pentru data de 19 martie apelul dosarului în care Adrian Avram, avocat în cadrul Baroului Constanța, a fost condamnat în primă instanță la un an și două luni de închisoare.

Adrian Avram, avocat în cadrul Baroului Constanța, este acuzat că, în perioada 7 decembrie 2016 – 14 februarie 2017, în calitate de avocat și apărător ales al unui inculpat (fost procuror), „a abordat un alt inculpat din cauză, căruia i-a propus o înțelegere frauduloasă, de natură a determina pronunțarea unei soluții favorabile ambelor persoane“, potrivit DNA.

În luna mai 2018, Curtea de Apel Constanța a decis condamnarea avocatului Adrian Avram la un an și două luni de închisoare. Magistrații au amânat aplicarea pedepsei închisorii pe durata termenului de supraveghere, stabilit în condițiile art. 84 din Codul Penal, de doi ani, care se calculează de la data rămânerii definitive a pedepsei. Decizia Curții de Apel Constanța a fost contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție a României atât de avocatul Adrian Avram, cât și de procurorii DNA.

Oricare va fi decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție a României, aceasta va fi definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here