Avocații care au adus încă șase companii în portofoliul Alexandrion

Alexandrion Group a finalizat tranzactia cu grupul englez Halewood International Holding PLC pentru achizitia a sase noi companii din domeniul productiei de vin din Romania, printre care si hotelul Rhein din Azuga si Conacul Urlateanu.

Odata cu achizitia celor sase companii, echipei Alexandrion Group i se alatura alti 200 de angajati, preluand unul dintre jucatorii aflati in top 10 producatori de vinuri din Romania si al doilea cel mai mare exportator de vinuri. Halewood detine peste 200 de hectare de vita de vie si produce circa 5 milioane de litri de vin anual. De asemenea, odata cu achizitia business-urilor de vinuri, Alexandrion Group a preluat hotelul Rhein din Azuga, precum si Conacul Urlateanu.

In urma tranzactiei, Alexandrion Group devine unul dintre cei mai puternici si competitivi jucatori de pe piata romaneasca de vinuri si bauturi spirtoase. Grupul Halewood, prezent in Romania din 1987, si-a dezvoltat un portofoliu de inalta calitate de vinuri premiate, printre care si spumantul Rhein, bautura oficiala a Casei Regale.

“Alexandrion Group a devenit astazi, oficial, unul dintre cei mai mari jucatori ai industriei romanesti, cu un portofoliu premium, produse si servicii de inalta calitate, cu care poate accesa orice piata internationala. Asa cum am mai spus, suntem o companie cu traditie, extrem de atenta si selectiva cu brandurile pe care le adaugam in portofoliul nostru. Avem incredere in calitatea dovedita in timp de Halewood si suntem incantati sa le oferim acum consumatorilor nostri o selectie de vinuri premiate”, a declarat Nawaf Salameh, Chairman al Alexandrion Group.

Reff şi Asociaţii, societatea de avocaţi reprezentând Deloitte Legal în România, a asistat Grupul Halewood în vânzarea operaţiunilor de producţie şi distribuţie a vinului către Alexandrion.

“Tranzacţia, care a fost negociată într-un termen scurt, de aproximativ două luni, a inclus o echipa multidisciplinară de avocaţi din echipele noastre specializate în M&A, concurenţă, şi drept imobiliar.”, a spus Georgiana Singurel, Partener Reff & Asociaţii, care a coordonat proiectul.

Din echipa implicată în proiect au mai făcut parte Diana Fejer, senior managing associate, Andrea Grigoraş, managing associate, Cezara Szakacs, managing associate şi Ioana Stanciu, senior associate.

Casa de avocatură a fost implicată în toate etapele tranzacţiei, respectiv structurare, negociere şi semnarea ofertelor de achiziţie şi a contractului de cesiune de părţi sociale, cesiune de creanţe ale acţionarilor şi cesiune de mărci şi licente, aspecte de dreptul concurenţei, cât şi în procesul de due diligence juridic realizat de cumpărător.

Grupul Alexandrion a fost asistat juridic de Mitel & Partners iar echipa de avocați a fost formată din Mădălina Paisa, partener, Serban Suchea, partener, Ioana Negrea, partener și Cristina Dan, managing associate.

NNDKP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here