Avocații care îl apără pe Julian Assange, fondatorul WikiLeaks

Julian Assange, arestat săptămâna trecută de poliția britanică, va fi reprezentat de societatea Doughty Street Chambers.

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, arestat joi la Londra în urma unei cereri de extrădare prezentate de Washington, a fost găsit vinovat de încălcarea condiţiilor eliberării pe cauţiune, transmite DPA.

Un judecător de la Tribunalul Westminster l-a găsit pe Assange vinovat de faptul că nu s-a predat autorităţilor britanice, în cazul unui mandat emis în anul 2010 pentru acuzaţii de abuz sexual în Suedia, acuzaţie retrasă ulterior.

Julian Assange a pledat nevinovat la acuzaţia de nerespectare a condiţiilor eliberării pe cauţiune.

Assange a fost reprezentata într-o ședință preliminară la Westminster Magistrates Court de către avocatul Liam Walker de la Doughty Street. Avocatul Bar Cooper a oferit, în mod special, consultanta juridica în legătură cu problemele legate de potențiala extrădare a lui Assange în S.U.A, informeaza Legal Week.

Jennifer Robinson de la Doughty Street, care l-a reprezentat pe Assange timp de aproape un deceniu, va continua să acționeze în calitate de consilier juridic principal al fondatorului WikiLeaks. Fostul judecător spaniol, Baltasar Garzon, coordonează echipa juridică a lui Assange din Madrid.

Robinson este specializata in aspecte ce tin de respectarea dreptului la libera exprimare si libertati civile, a reprezentat clienți printre care New York Times și Bloomberg.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Doughty Street, timpul mediu pentru a finaliza un caz de extrădare în S.U.A. este de 10 luni. Cu toate acestea, pentru că dosarul lui Assange a fost deja dezbatut, ar putea dura mai puțin.

NNDKP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here