Avocații de la Țuca Zbârcea & Asociații au mizat pe cercetare și inovare. Implicarea într-un unul dintre proiectele fanion ale României

Parcul Ştiinţific Măgurele este un proiect care a primit deja 17,5 milioane de euro din fonduri guvernamentale şi îşi propune să mai atragă atât fonduri rambursabile şi nerambursabile cât şi parteneriate public-privat.

Parcul este primul proiect de amploare în domeniul cercetării şi dezvoltării ştiinţifice, ca accent pentru dezvoltarea economică, iar acesta a fost anunţat oficial astăzi în cadrul unui eveniment la Palatul Regal, de preşedintele Klaus Iohannis, Marian Petrache, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov şi alţi oficiali şi academicieni.

Principalele echipamente de cercetare de la Măgurele sunt cei doi laseri de mare putere (10PW) și acceleratorul de electroni ca generator de fascicul gamma de mare intensitate.

Țuca Zbârcea & Asociații au participat în martie 2014, la Roma, la ceremonia de semnare a Contractului de Inginerie, Achizitie si Constructie (EPC) pentru proiectarea, fabricarea, livrarea, instalarea, testarea, punerea in functiune si mentenanta pe perioada punerii in functiune a Sistemului Fascicul Gama de mare intensitate (GBS) de la Magurele. Valoarea acestui contract este de 66,8 milioane de euro si provine in integralitate din fonduri europene.

Firma de avocatura din Romania a oferit servicii de asistenta juridica institutului italian „Istituto Nazionale di Fisica Nucleare”, in calitate de lider al consortiului european EuroGammaS ce colaboreaza cu Universitatea „La Sapienza” din Roma si institutele stiintifice CNRS Franta („Centre National de la Recherche Scientifique”) si STFC Marea Britanie („Science and Technology Facilities Council”).

Consortiul avand ca lider institutul italian „Istituto Nazionale di Fisica Nucleare” a fost desemnat castigator al procedurii de achizitie publica derulata de catre Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara „Horia Hulubei” vizand atribuirea Contractului de Inginerie, Achizitie si Constructie (EPC) aferent dezvoltarii sistemului de laser de la Magurele.

Echipa Țuca Zbârcea & Asociații implicata in acest proiect a fost formata din avocati cu o bogata experienta in proceduri de achizitie publica, printre care Serban Paslaru, Partener si unul dintre coordonatorii departamentului de achizitii publice si Iuliana Leon, Avocat Senior.

NNDKP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here