Avocații Dentons oferă asistență juridică pro bono într-un caz ce implică încălcarea drepturilor omului

Avocații din Varșovia din cadrul Dentons Strategic Litigation Program, care au rolul de a oferi asistență pro bono în cazurile legate de drepturile omului, au fost invitați de Fundația pentru Drepturile Omului din Helsinki, care desfasoara „“Strategic Litigation Programme”, să se implice în protejarea unei familii din Tadjikistan.

În octombrie 2016, o femeie tadjică impreuna cu familia ei (inclusiv doi copii minori) a fost plasată în Guarded Center for Foreigners din Przemyśl, chiar dacă, prin lege, nu ar fi trebuit să fie reținută acolo pentru că era o victimă a torturii in propria tara.

În timpul șederii sale de aproape nouă luni în centru, a trecut printr-o serie de consultări psihiatrice și psihologice. S-a constatat că detenția prelungită a copiilor ei în centru a avut un efect negativ asupra sănătății și dezvoltării acestora. Cu toate acestea, șederea lor în centru a fost în mod repetat extinsă. Femeia a încercat să se sinucidă în iunie 2017.

Datorită eforturilor avocaților de la Dentons și Fundației Helsinki pentru Drepturile Omului, familia a fost în cele din urmă eliberată din detenție. Acum a fost depusă o cerere în instanță în numele femeii și a copiilor ei care solicită despagubiri din partea statului polonez din cauza plasarii lor nefondate în centru. Problema este în prezent la Tribunalul Regional din Varșovia, iar femeia și copiii ei sunt reprezentați pro bono de Michał Jabłoński, dr. Katarzyna Cukierska și Zofia Maciejewska (Dentons).

În numele familiei, avocații din cadrul Fundației Helsinki pentru Drepturile Omului au depus o cerere împotriva Poloniei la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

NNDKP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here