Avocatul premierului Benjamin Netanyahu, acuzat pentru fapte de corupţie.

Poliţia israeliană a anunţat joi că au fost găsite suficiente dovezi pentru acuzarea avocatului primului ministru Benjamin Netanyahu şi apropiat al acestuia, David Shimron, pentru fapte de corupţie, informeaza Mediafax citand cotidianul Haaretz.

Poliţia a recomandat de asemenea acuzarea fostului şef de cabinet al lui Netabyahu, David Sharan, fostului şef al forţelor navale, Eliezer Marom şi a altor doi foşti generali pentru fapte de corupţie similare în cadrul aşa-numitei afaceri submarinul, cunoscută şi sub denumirea de Cazul 3000.

Poliţia a transmis că are suficiente dovezi pentru a-l acuza pe un alt avocat al premierului israelian, Issac Molho.

Afacerea submarinul se învârte în jurul presupuselor fapte de corupţie care are legătură cu o înţelegere privind achiziţionarea de submarine şi alte nave militare în valoare 2 miliarde de dolari de la constructorul german ThyssenKrupp.

Netanyahu însuşi a fost iniţial chestionat în această chestiune în luna iunie.

„Primul ministru a depus mărturie în Cazul 3000, cazul submarinelor, pentru prima dată. El nu este un suspect”, a declarat la acea dată purtătorul de cuvânt al poliţiei Micky Rosenfeld.

Shimron, care este şi avocatul personal al lui Netanayhu, a reprezentat constructorul german în Israel.

Molho, care este partenerul firmei de avocaţi a lui Shimron şi reprezentantul diplomatic al lui Netanyahu, se presupune că a acţionat pentru achiziţionarea de către Israel a navelor în timpul misiunilor diplomatice oficiale desfăşurate pentru primul-ministru israelian. A fost numit în calitate de trimis special de două ori, mai întâi între 1996 şi 1999 şi din nou în 2009.

Societatea de avocaţi Shimron, Molho şi Persky a furnizat, de asemenea, servicii juridice partidului Likud, condus de Netanyahu, şi soţiei sale Sara.

NNDKP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here