Avocatură de top și mecenat: Popovici Nițu Stoica & Asociații, în sprijinul creației artistice locale

Popovici Nițu Stoica & Asociații susține Turneul Internațional Stradivarius, asigurând deopotrivă și serviciile juridice necesare pentru organizarea acestuia.

Turneul Internațional Stradivarius 2019, conceput de violonistul Alexandru Tomescu, prezintă 12 concerte de vioară, harpă și dans contemporan, dedicate Sezonului Cultural România-Franța. Turneul propune astfel o întâlnire între compozitori clasici și contemporani, francezi și romậni, într-un dialog inedit între vioara lui Alexandru Tomescu, harpa lui Delphine Benhamou și mișcarea coregrafică a lui Lari Giorgescu, toate reunite într-un spectacol sincretic și original.

Încă de la înființarea sa, în anul 1995, Popovici Nițu Stoica & Asociații s-a implicat activ în numeroase proiecte culturale, sprijinind artiști contemporani sau misiuni de recuperare a memoriei culturale românești, promovând evenimente de autor sau întreprinderi mai largi. În mod particular, PNSA înțelege că promovarea artelor necesită în mod esențial promotori și sponsori, PNSA fiind mândră să-și asume acest rol ca pe o responsabilitate socială.

Recent, PNSA a susținut apariția Raportului Anual al Pieței de Artă din România publicat de Institutul de Management al Artei Artmark. Astfel se continuă o lungă tradiție a avocaturii românești, în care iluștri înaintași precum Henri Trembiski, Emil Ottulescu sau Constantin Basiliade au stat alături de un Tonitza, Hurmuz Aznavorian, Jean Gad, Vintilă Ștefănescu, Alexandru Haldner ori Vasile Pavlu, au susținut cu achiziții constante opera lui Pallady sau
Șirato, Vladimir Diaconu, Eugen Crăciun, Ernest Morgenstern, i-au promovat pe Iser sau Petrașcu, iar aceștia sunt doar exemple din sutele de avocați români ai secolului XX, iubitori și promotori de artă, colecționari responsabili. Prin acest proiect, PNSA a contribuit semnificativ la procesul de profesionalizare a pieței de artă din România.

Un alt proiect din sfera culturală în cadrul căruia și-au adus aportul avocații PNSA a fost realizarea filmului documentar România Neîmblânzită, un proiect inițiat de Auchan. Echipa PNSA care a lucrat la proiectul “Untamed Romania” a fost condusă de Bogdan C. Stoica, Deputy Managing Partner, și i-a inclus pe Irina Ivanciu (Managing Associate), Mihaela Pohaci (Tax Partner), Raluca Rusu (Tax Manager), Cristina Marcu (Senior Associate) și Dragos Iamandoiu (Associate).

Popovici Nițu Stoica & Asociații continuă astfel o lungă tradiție a avocaturii românești, în sprijinul creației artistice locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here