Cinci firme in cursa pentru privatizarea Romtelecom

Cinci firme de avocatura au depus oferte pentru acordarea de servicii juridice privind privatizarea Romtelecom: Bostina si Asociatii, Bulboaca si Asociatii, Borza & Asociatii, D&B David si Baias si Dentons. Ofertele au fost deschise astazi, la ora 12.00, la sediul Ministerului pentru Societatea Informationala (MSI).

Ministerul pentru Societatea Informationala, condus de catre Dan Nica, a lansat procedura de achizitie de ,,Servicii juridice in procesul de finalizare a privatizarii S.C. Romtelecom SA”.

Procedura vizeaza achizitionarea de servicii juridice in vederea finalizarii vanzarii pachetului de actiuni detinut de stat la Romtelecom. Valoarea estimata a contractului, fara TVA, este cuprinsa intre minimum 128.000 de lei si maximum 500.000 de lei, criteriul de atribuire a acestuia fiind ,,pretul cel mai scazut”. Acordul-cadru este semnat pe o perioada de 2 ani.

Potrivit documentatiei de atribuire, data limita pentru depunerea ofertelor era 6 septembrie 2013, ora 12.00. In aceeasi zi a avut loc si deschiderea ofertelor, la sediul autoritatii contractante, respectiv Ministerul pentru Societatea Informationala din Bucuresti, Bulevardul Libertatii, Nr. 14, Sector 5, Cod 050706, Registratura.

Obiectivul principal al contractului de achizitie publica este de a achizitiona servicii de asistenta, consultanta si/sau reprezentare juridica a ministerului pe tot parcursul procesului de privatizare, inclusiv in relatia cu consultantul, banca de investitii sau consortiul format dintr-o banca de investitii si consultant juridic, care sa aiba capacitatea de a presta si servicii de investitii financiare pe piata de capital„, se mai arata in documentatia de atribuire.

Conditii de participare

Conform documentatiei de atribuire, ofertantul trebuie sa indeplineasca o serie de conditii de participare.

In primul rand, acesta va depune documentele care atesta infiintarea formei de exercitare a profesiei de avocat si, dupa caz, modificarile care au survenit cu privire la aceasta, astfel cum au fost emise de un barou care face parte din Uniunea Nationala a Barourilor din Romania; documentele vor fi certificate ,,conform cu originalul” de reprezentantul legal al formei de exercitare a profesiei de avocat.

Valoarea cifrei de afaceri globale a ofertantului pe ultimii 3 ani (2010, 2011, 2012) trebuie sa fie de cel putin 2 milioane de lei, iar activitatea desfasurata in perioada respectiva trebuie sa fie una profitabila.

De asemenea, se solicita ca ofertantul sa faca dovada detinerii experientei similare relevante in acordarea catre autoritati contractante a serviciilor de asistenta si/sau reprezentare juridica, in cel putin o procedura de asistare a unei privatizari, vanzari de pachete de actiuni a unei intreprinderi cu capital de stat (pentru contractul/contractele propuse ca experienta similara, ofertantul va prezenta copii dupa contracte – parti relevante).

Se solicita, totodata, recomandari/documente constatatoare din partea beneficiarilor pentru contractele prezentate pentru indeplinirea cerintei privind experienta similara (recomandari/documente constatatoare sau orice alt tip de documente edificatoare privind indeplinirea obligatiilor contractuale).

MSI ii cere ofertantului sa faca dovada ca detine o echipa formata din cel putin 2 avocati definitivi (cu o vechime in specialitate juridica de cel putin 5 ani), dintre care cel putin unul sa aiba experienta relevanta pe domeniul ce face obiectul prezentului contract de prestari de servicii (se vor prezenta curriculum vitae, recomandari, orice alte documente doveditoare).

MSI ii mai cere ofertantului sa nu aiba in derulare ontract/contracte de prestare servicii juridice cu S.C. Romtelecom SA (se va prezenta o declaratie pe propria raspundere ca nu are in derulare contract/contracte de prestari servicii juridice cu S.C. Romtelecom SA, pentru a se evita orice conflict de interese).

Documentatia aferenta acestei proceduri de achizitii poate fi accesata pe site-ul MSI.

Guvernul a adoptat, in sedinta din 24 iulie 2013, o Hotarare care prevede reluarea finalizarii procesului de privatizare a Romtelecom prin vanzarea pachetului minoritar de actiuni pe care Statul Roman, prin Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI), le detine in companie. Aceste actiuni au o valoare nominala de 10 lei fiecare, echivalentul sumei de 146.460.920 de lei, reprezentand in total 45,99% din capitalul social al Romtelecom. Actionarul majoritar al Romtelecom este OTE, care detine 54,01% din actiuni.

Hotararea prevede selectarea de catre Ministerul pentru Societatea Informationala, in conditiile legii, a unui consultant specializat, banca de investitii sau consortiu format dintr-o banca de investitii si consultant juridic, care sa aiba capacitatea de a presta si servicii de investitii financiare pe piata de capital in vederea finalizarii privatizarii companiei Romtelecom.