Clifford Chance asistă Google, pentru că UE ar putea compania cu 1 miliard de euro

Clifford Chance ar putea reprezenta Google, deoarece UE vrea să amendeze compania cu suma de 1 miliard de euro, din cauza faptului că încurajează utilizatorii să folosească serviciul Google Shopping service, încălcând astfel regulile antitrust, informează Legal Week.

UE s-a sesizat în privința abuzului motorului de căutare, deoarece Google a primit mai multe reclamații de-a lungul timpului. Nu au fost dezvăluite în mod oficial numele reclamanților, deși mai multe companii au făcut publice plângerile. Dintre acestea fac parte site-ul juridic din Franța, eJustice, și site-ul britanic de comparare a prețurilor, Foundem.

Alături de Clifford Chance, Cleary și Convington reprezintă Google în aceeași speță. Cele trei firme de avocatură au asistat motorul de căutare pentru prima dată în 2015, când Comisia Europeană a acuzat Google de comportamente anticoncurențiale.

Echipa Clifford Chance este compusă din Thomas Vinje, consilier juridic și purtător de cuvânt al grupului de lobby FairSearch Europe și din consilierul antitrust, Dieter Paemen.

Cleary reprezintă Google cu o echipă condusă de partenerul din Londra, Maurits Dolmans, și omologii de la Bruxelles, Thomas Graf și Robbert Snelders.

Convington, ce-a de-a treia firmă care reprezintă Google, asistă site-uri de călătorii precum Expedia, TripAdvisor și Trivago, cu o echipă din Bruxelles condusă de partenerul Miranda Cole. În trecut, firma a acționat și pentru grupul de lobby „Inițiativă pentru o piață competitivă online” (ICOMP), susținut de companii precum Microsoft.

Motorul de căutare, Google, mai este anchetat și pentru faptul că s-a folosit de dominanța pieței on-line, împiedicând astfel afișări de reclame din partea concurenților. Astfel, oficialii europeni verifică dacă sistemul de operare Google pentru dispozitive mobile Android, precum și aplicațiile și serviciile pentru telefoane inteligente și tablete, au încălcat normele UE antitrust.

 

 

 

 

 

 

NNDKP