Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank România la lansarea emisiunii de obligaţiuni ipotecare

Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank România în legătură cu lansarea primului program de obligaţiuni ipotecare realizat de un emitent român, în valoare de până la 1 miliard de euro.

Echipa de avocaţi care a asistat Alpha Bank face parte din practica pieţe de capital coordonată de Mădălina Rachieru, Partener, şi a fost formată din Radu Ropotă (counsel), Georgiana Evi (associate) şi Yolanda Ghiţă-Blujdescu (associate).

Echipa Clifford Chance a asistat banca pe tot parcursul tranzacţiei, de la consultanţă în pregătirea şi finalizarea prospectului de bază şi negocierea documentaţiei aferente programului de obligaţiuni, până la aprobarea prospectului de către Commission de Surveillance du Secteur Financier (CSSF) şi pregătirea procesului de listare la Bursele de Valori din Luxemburg şi Bucureşti.

Prin această tranzacţie, piaţa de capital românească se îmbogăţeşte cu un nou tip de instrument financiar care permite instituţiilor de credit să atragă lichidităţi pe baza portofoliului de credite acordate şi reprezintă materializarea unui efort colectiv de transpunere în practică a legislaţiei pregătite împreună cu Asociaţia Română a Băncilor şi Banca Naţională a României”, a spus Radu Ropotă.

O provocare întâmpinată în procesul de implementare a tranzacţiei a fost adaptarea cerinţelor impuse de cadrul legislativ aplicabil din România la standardele pieţei internaţionale ce guvernează emisiunile de obligaţiuni ipotecare şi piaţa de capital în general, potrivit firmei.

NNDKP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here