Cultura „frăției masculine” aduce unui gigant din avocatură un proces de 200 milioane de dolari. Discriminare sexuală și atitudini misogine

Gigantul american Jones Day este acuzat de discriminare sexuală de un grup de șase asociați de sex feminin.

În acțiunea depusă la Curtea Districtuală din Districtul Columbia, cei șase avocați susțin că modelul de recompense al societatii de avocatura in care si-au desfasurat activitatea favorizeaza avocatii de sex masculin in detrimentul celor de sex feminin. În plus, femeile pretind că cele mai bune proiecte sunt alocate avocaților bărbați ai firmei și că ei sunt plătiți mai bine și promovați mai des „chiar și atunci când abilitățile lor juridice sunt în mod semnificativ deficitare”.

Acțiunea este formulata de Nilab Rahyar Tolton și Andrea Mazingo, care au activat in biroul Jones Day din Irvine, California, până în anul trecut, împreună cu alte patru femei care si-au pastrat anonimatul. In cerere se solicită despăgubiri de 200 milioane USD, informeaza Law.com

Avocatele sustin ca pentru a avea o sansa la promovare, femeile trebuie sa tolereze atitudinea si remarcile misogine ale barbatilor iar orice incercare de a sanctiona aceste practici s-ar traduce prin „sinucidere in cariera”.

Intr-o declarație, reprezentantii Jones Day au declarat că societatea este „mândră de succesul său în promovarea unui grup divers de avocați„. „Parteneriatul nostru include aproximativ 240 de femei, dintre care mulți au devenit lideri în firma și în profesia de avocat. Succesul avocaților de sex feminin din Jones Day a fost susținut de cultura noastră incluzivă care recompensează talentul, munca în echipă, integritatea și angajamentul reciproc față de clienții noștri și de firmă „.

Sursa foto: American Lawyer

NNDKP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here