Cum este folosită inovația în cadrul societăților de avocatură? Wolf Theiss: Inovația a dictat întotdeauna ritmul

A patra revoluție industrială forțează firmele de avocatură să își schimbe vechile modele de afaceri si sa exploreze noi modalitati de aliniere ale acestora la noile realități ale pieței. Stimularea culturii inovării reprezintă un punct important în agenda marilor societăți de avocatură atât cu scopul de a dinamiza  și optimiza munca în interior cât și de a îmbunătăți serviciile oferite clienților. 

Începând cu această lună, LegalMarketing.ro vă prezintă relația societăților de avocatură din România cu tehnologia și inovarea și cum se transformă piața avocaturii de business din România într-o eră în care Inteligența Artificială nu mai este trecută la capitolul Science Fiction.

În ultimii ani, Wolf Theiss a fost nominalizată pentru diverse și prestigioase premii care atestă caracterul inovator al acțiunilor sale: două nominalizări pentru “Most Innovative European Firm”, premiul “Financial Times Innovative Lawyer” și premiul “The Lawyer Business Leadership”.

Unul dintre principiile care se află la baza filozofiei Wolf Theiss este legat de adaptabilitate. „Nu putem fi performanți, indiferent de sectorul de piață pe care activăm, dacă nu avem racorduri corecte și puternice cu prezentul, în cazul de față, inovația la toate nivelurile.” au declarat reprezentanții Wolf Theiss.

Wolf Theiss este un brand antreprenorial care a avut dintotdeauna deschidere către noile trenduri și către inovație. „Nu credem în mituri și în judecăți de valoare care spun că sectorul de avocatură nu are potențial de inovație. Inovația a dictat întotdeauna ritmul, indiferent de domeniul de activitate, iar astăzi, în epoca inteligenței artificiale, mai mult ca niciodată.”

Această filozofie este susținută de istoria pe care o are brandul Wolf Theiss cu raportarea la tot ceea este nou și dincolo de norme. Spre exemplu, Wolf Theiss a fost prima firma de avocatură din Austria care a înțeles, în 1998, care este rolul unei agenții de comunicare sau care a lansat o campanie publicitară în 2003, în vremea în care acest lucru nu era permis.

Digitalizarea și tehnologia în cadrul Wolf Theiss

La sfârșitul anului trecut, Wolf Theiss a pus bazele unei platforme de colaborare, “Wolf Theiss Space”, care oferă un mediu sigur pentru managementul proiectelor și tranzacțiilor de diverse spețe. Platforma a devenit publică recent, la începutul acestui an, și deja operează două tranzacții. Serverele WT Space se află în Germania, iar toate documentele sunt criptate. Infrastructura are certificare ISO 27001, iar centrele de date au certificare AE 16 Type II.

Printre alte inovații pe care societatea de avocatură le utilizeaza în activitatea desfășurată, se numără E-discovery sau instrumente de consiliere online (zone în care se pot introduce noi instrumente pentru a facilita activitatea echipelor interne).

În pas cu trendurile actuale, Wolf Theiss a început să exploreze și soluții bazate pe Inteligență Artificială și ML (Learning Machine) pentru eficientizarea proceselor de lucru, iar în 2019 investește într-un sistem automatizat pentru verificarea documentelor.

De asemenea, societatea este parte din inițiativa Legal Tech Hub Vienna (LTHV), care le oferă start-up-urilor şi IMM-urilor active în sfera tehnologiei și dedicate domeniului juridic, un program de accelerare care să le ajute să se dezvolte.

„În general, abordarea noastră în legătură cu tehnologia presupune o combinație de mindset în direcția schimbării, o abordare sistematizată și proiecte de tip pilot. Un exemplu de mindset în acest sens, cu aplicabilitate internă de această dată, este proiectul ‘Wolf Theiss Gym’, care include seminarii susținute de specialiști interni și externi pe subiecte actuale, sau legate de tehnologie.

Suntem mândri să menționăm că am primit recent o recunoaștere pentru aceste inițiative interne, respectiv locul al doilea la categoria Category Employee Development în 2018, în cadrul PMN Professional Management Network.” au declarat reprezentanții Wolf Theiss.