Dinamica tranzacțiilor globale în primul trimestru al acestui an. Analiză Allen & Overy

Allen & Overy a dat publicității analiza despre dinamica tranzacțiilor din primul trimestru al acestui an M&A Insights

În primul trimestru al anului 2019, valorile tranzacțiilor și volumele au scăzut în majoritatea regiunilor și sectoarelor, iar megadealele au scăzut. În termeni de volum, tranzacțiile transfrontaliere au avut cea mai scăzută dinamică din 2009.

Acest trend de stagnare pe piața M&A poate fi si un răspuns la turbulențele geopolitice actuale, la tensiunile comerciale și la semnele încetinirii creșterii globale.

Abordarea mai strictă a autorităților de reglementare, în special presiunea sporită din partea autorităților din domeniul concurenței, nu ajută la rezolvarea problemelor. În raportul realizat de Allen & Overy se subliniază faptul că autoritățile din domeniul concurenței mențin presiunea asupra celor care tranzacționează și relevă că mai mult de 29 de tranzacții cu o valoare de peste 46,3 miliarde EUR au fost interzise sau abandonate în 2018 din cauza unor aspecte ce țin de concurență.

Cu toate acestea, tranzactiile din anumite domenii raman la fel de dinamice: există o bună ofertă de active pentru vânzare, licitațiile continuând să atragă private equity și actori strategici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here