Doi avocați de la Pachiu & Asociații, co-autori ai capitolului România în cadrul ICLG DATA PROTECTION 2018

Doi avocați de la Pachiu & Asociații, Alexandru Lefter și Mihaela Cracea au contribuit, în calitate de co-autori ai capitolului România, la Ghidului juridic comparativ internațional privind protecția datelor 2018, publicat de Global Legal Group Ltd, Londra. Avocatii prezintă principalele aspecte juridice ale Regulamentului privind protecția datelor din România.

Documentul poate fi consultat aici.

Cu o experienta profesionala de peste 12 ani, Alexandru Lefter este partener al firmei si coordoneaza in prezent Grupul de Practica Drept Societar.

In calitate de lider al Grupului de Practica Drept Societar (care include subdomeniile Dreptul Muncii, Concurenta, Insolventa si Proprietate Intelectuala), activitatea sa cuprinde consultanta juridica in aspecte legate de guvernanta corporativa si restructurarea societatilor (fuziuni, divizari, restructurari de capital, etc.), asocieri in participatiune si proceduri de preluare/ retragere a investitiilor precum si fonduri de capital privat in cadrul unor tranzactii complexe, inclusiv dezvoltarea de proiecte Greenfield si Brownfield. De asemenea, Alexandru a fost implicat in diverse proiecte legate de finantari si asigurari si ofera consultanta juridica permanenta pe aspecte de concurenta, insolventa, dreptul muncii, cat si pe aspecte IT, in cadrul unor tranzactii recente.

Alexandru detine un rol esential in cadrul echipei de conducere a firmei noastre, avand responsabilitatea de a gestiona buna desfasurare a tuturor proiectelor din cadrul Grupului de Practica Drept Societar, supervizand si coordonand activitatile legate de dezvoltarea pe arii de practica precum si a relatiilor cu clientii.

Alexandru a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti si detine un Master of Law (LLM) in cadrul Suffolk University Law School din Boston. Alexandru a urmat un curs de Drept al Afacerilor in cadrul Institutului Franco-Roman de Drept al Afacerilor si al Cooperarii Internationale Nicolae Titulescu – Henri Capitant –un parteneriat intre Facultatea de Drept din Bucuresti si Universitatea din Paris I – Pantheon Sorbona.

Alexandru este coautorul unei serii de articole publicate in reviste de analiza comparativa a sistemelor de drept din mai multe tari, pe diverse teme, cum ar fi fuziuni si achizitii, minerit, reorganizare judiciara si insolventa, arbitraj international si guvernanta corporativa. Alexandru este recunoscut in mod constant de catre revistele Chambers si Legal 500 ca fiind unul dintre expertii de top in domeniile Corporate/M&A.

Mihaela Cracea este Asociat coordonator in cadrul Pachiu si Asociatii si are peste 14 ani de experienta in avocatura. Mihaela  coordoneaza Grupul de practica IT si Protectia datelor cu caracter personal precum si ramura de practica Dreptul Muncii.

Mihaela ofera clientilor asistenta juridica permanenta in domeniul relatiilor de munca, fiind implicata in proiecte de restructurare de personal, transfer de intreprindere, prin intocmirea documentatiei necesare fiecarui proiect, prin asistarea clientilor in timpul negocierilor si monitorizarea tuturor aspectelor post-achizitie in materia relatiilor de munca.

Mihaela are competente profesionale deosebite in domeniile IT si securitate cibernetica, protectia datelor cu caracter personal, proprietate intelectuala, gestionand situatii complexe legate de activitatea clientilor, precum fluxurile transfrontaliere de date, securitatea datelor, protectia operelor de creatie intelectuala si a datelor cu caracter personal in mediul digital.

Mihaela este absolventa a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Ovidiu din Constanta, detine o diploma de Master in Dreptul Afacerilor si este atestata ca si consilier de proprietate industriala in domeniul marcilor si indicatiilor geografice. Vorbeste fluent limbile romana si engleza, sustine training-uri cu privire la metodele ce trebuie implementate in vederea asigurarii conformitatii cu standardele din domeniul securitatii datelor cu caracter personal, securitate cibernetica si revizuirea politicilor de securitate a datelor si a participat in calitate de speaker la diverse conferinte pe aceleasi teme. Mihaela a sustinut training-uri lunare in materia relatiilor de munca pentru clienti Pachiu si Asociatii si nu numai.

De asemenea, Mihaela si-a adus contributia la numeroase publicatii si ghiduri internationale cu focus in domeniul protectiei datelor personale, securitate cibernetica si dreptul muncii.

NNDKP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here