După ce li s-a interzis să furnizeze servicii juridice, două companii din Big Four își arată colții

Ernst & Young și KPMG au răspuns la decizia Consiliului Baroului din Delhi de a le interzice să practice avocatura în India, negând acuzațiile făcute de președintele Law Society.

Ordinul a fost adoptat după ce președintele Societății Firmelor de Avocatură din India, Lalit Bhasin, a depus o plângere împotriva contabililor KPMG, EY, PwC și Deloitte în 2015. Firmele au fost, de asemenea, notificate să furnizeze detalii despre toți avocații lor care au fost folosiți „în orice calitate, în oricare dintre birourile dvs., în orice loc”.
KPMG și Deloitte au raspuns notificarilor în timp ce PwC a inaintate un termen de șase săptămâni pentru a raspunde, iar EY patru săptămâni.

KPMG și EY au formulat contestatii impotriva deciziei lui Bhasin. KPMG a declarat pentru Legal Week că neagă afirmațiile si le eticheteaza ca fiind „complet nefondate” și „incorecte”. KPMG adaugă: „Menținem răspunsul oferit BCD pentru aceeași plângere ridicată în 2015 de către reclamant. În răspunsul nostru am afirmat în mod expres că firma nu este una de natura juridică sau o societate de avocați sau experți juridici și nici nu este implicată în practica avocaturii.” „Având în vedere că problema este neîntemeiată și incorectă, ne vom abține să comentăm în continuare. “

Si EY a declarat că se va apăra împotriva acuzatiilor. Compani a declarat pentru Lega Week: „Am primit întrebările de la Consiliul Baroului din Delhi (BCD) în urma plângerii depuse de Society of Indian Law Firm (SILF). Negăm afirmațiile din reclamatie și ne vom apăra cu multa hotarare.

În 2018, Curtea Supremă din India a decis că firmele de avocatura străine nu au voie să înființeze birouri permanente în țară, dar că li se permite să consilieze temporar asupra chestiunilor legate de legea indiană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here