Adriana Pantazi – Musat & Asociatii 1-0, in litigiul Radu Soviani – ASF

Analistul economic Radu Soviani (foto) a castigat in parte, in prima instanta, procesul cu Autoritatea de Supraveghere Financiara privind plata unor pretentii solicitate de acesta.

Concret, Radu Soviani a dat in judecata Autoritatea de Supraveghere Financiara si a cerut despagubiri de peste un milion de lei reprezentand, potrivit analistului, contravaloarea unor servicii prestate in folosul institutiei si neachitate de aceasta, precum si rezilierea prematura, de catre ASF, a contractului cadru semnat pe trei ani, care prevedea serviciile respective.

Tribunalul Bucuresti a admis in parte cererea de chemare in judecata depusa de Radu Soviani si a dispus ca ASF sa-i plateasca acestuia o parte din suma solicitata, respectiv 191.115,89 lei. Totodata, Tribunalul a respins cererea reconventionala formulata de ASF, prin care institutia il actionase in judecata, la randul ei, pe analistul economic, solicitandu-i acestuia plata unei anumite sume de bani, nespecificata, drept despagubire. Hotararea Tribunalului nu este definitiva.

Admite in parte cererea de chemare in judecata. Obliga pe parata la plata catre reclamanta a sumei de 191.115,89 lei. Respinge ca neintemeiata cererea reconventionala. Obliga pe parata la plata catre reclamanta a sumei de 451 lei reprezentand taxa de timbru. Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Bucuresti, sectia a II-a. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 30.09.2015”, arata solutia pe scurt pronuntata de instanta.

Contactat de Legal Marketing, Radu Soviani a precizat ca in aceasta speta a fost asistat si reprezentat de Adriana Pantazi, avocat titular al cabinetului individual omonim. De cealalta parte, potrivit portaljust.ro, ASF a apelat la serviciile de consultanta juridica oferite de firma de avocatura Musat & Asociatii.

In luna mai a acestui an, Radu Soviani, prin RST Media, societate pe care o detine si controleaza integral, a inregistrat la Tribunalul Bucuresti o plangere impotriva Autoritatii de Supraveghere Financiara, careia ii solicita suma totala de peste un milion de lei. Potrivit analistului, obiectul litigiului viza atat neplata unor servicii prestate de firma sa in folosul ASF, inclusiv prin asigurarea, de catre Soviani, a functiei de purtator de cuvant al institutiei, cat si rezilierea de catre Autoritate, inainte de termen, a contractului incheiat intre ASF si RST referitor la furnizarea acestor servicii.

Contractul dintre cele doua entitati a fost semnat la sfarsitul anului 2013, atunci cand RST Media a castigat o licitatie organizata de ASF, condusa, la acea vreme, de Dan Radu Rusanu, trimis intre timp in judecata pentru fapte de coruptie, alaturi de Ilie Carabulea si Marian Mirzac, in dosarul ASF – Carpatica. Cu o valoare de 992.000 de lei (220.000 de euro), cu TVA, contractul privind “prestarea de servicii de management in domeniul comunicarii si relatiilor publice” fusese incheiat pentru o perioada de trei ani. Estimat prin anuntul de participare la 1,1 milioane de lei, contractul includea si ocuparea postului de purtator de cuvant al ASF.

Un an mai tarziu, in decembrie 2014, ASF, sub conducerea lui Misu Negritoiu, anunta incetarea colaborarii contractuale cu RST Media si, implicit, inlaturarea lui Radu Soviani din pozitia de purtator de cuvant al institutiei.