Ovidiu Folcut: Firmele de avocatura mari iti creeaza imaginea

Angajatorii de top, printre care si casele de avocatura mari, sunt cei care creeaza imaginea unei universitati, pentru ca o astfel de institutie traieste, mai mult sau mai putin, prin imaginea pe care i-o fac absolventii. Suma reusitelor sau nereusitelor absolventilor inseamna de fapt imaginea reala a unei universitati, a declarat Ovidiu Folcut, rectorul Universitatii Romano-Americana, in emisiunea ,,Legile Afacerilor”, difuzata de postul de televiziune Money TV.

Ovidiu Folcut a precizat ca, pe langa companiile mari sau entitatile juridice, mai exista o categorie care ,,investeste” in tineri: absolventii care si-au dezvoltat propriile afaceri.

,,Dincolo de companiile mari sau entitatile din zona juridica, absolventii care au propriile companii au inceput sa ofere burse pentru studentii, sa ii ia in internship-uri, chiar daca e un efort suplimentar pentru companie. Traim o perioada delicata, in care fiecare si-a redus personalul la minimum si nu e foarte simplu sa delocalizezi pe cineva, un numar de luni de zile, in care sa arate unor tineri ce au de facut”, a spus rectorul.

Referindu-se la ,,relatia” dintre universitate si angajator, el a sustinut: ,,Refuz sa cred vreodata ca angajatorul are interesul sa spuna un neadevar despre o universitate si despre absolventii acelei universitati, pentru ca e si in interesul angajatorului ca absolventii oricarei universitati din tara sau din lume sa fie pregatiti, pentru ca, in acest fel, il costa mult mai putin sa-i pregateasca ulterior. Daca ei corespund in mare parte cerintelor sau exigentelor angajatorului, acesta va fi intotdeauna fericit sa recruteze absolventi de la acea universitate”.

Ovidiu Folcut a afirmat ca, pe de-o parte, este incantat de faptul ca unii dintre absolventii Universitatii Romano-Americana sunt angajati in companii de top, insa, pe de alta parte, este putin mahnit ca acestia au ales sa paraseasca tara pentru a se angaja in strainatate.

,,Prima promotie a Universitatii Romano-Americane a finalizat studiile in 1996. Nu au trecut foarte multi ani de atunci, dar sunt suficienti cat unii absolventi sa fi putut sa confirme la nivel de varf, in tara sau in afara ei. Partea buna a lucrurilor este ca unii dintre ei sunt angajati in companii de top; partea mai putin plina a paharului, dintr-o anumita perspectiva, e ca intre 40% si 2/3 dintre absolventii primelor 5 promotii sunt plecati din tara”, a precizat rectorul.

Emisiunea ,,Legile Afacerilor” din data de 14 iunie 2013 poate fi urmarita integral AICI.