Global Legal Hackathon 2019

THE TIMES Legal Innovation este, și în acest an, partenerul Global Legal Hackathon în organizarea, în România, a celui mai mare maraton juridic din istorie. Evenimentul se va desfășura simultan în 50 de orașe din 25 de țări, printre care și România. Astfel, în perioada 22/24 februarie, în București, se vor reuni specialiști și antreprenori din domeniile IT și juridic, dar și studenți și persoane pentru care inovația este pasul firesc pentru dezvoltare, într-o dezbatere privind identificarea soluțiilor tehnologice la probleme de ordin juridic, ce pot contribui și la dezvoltarea mediului de afaceri.

În România, evenimentul este organizat de Hristescu & Partners.

Legal Hackathon este un eveniment care urmărește crearea de instrumente inovatoare legal-tech- business, care pot fi ulterior materializate într-un proiect software, util atât mediului privat, cât și celui public.

Primul Legal Hackathon a fost organizat în aprilie 2012 de Jonathan Askin, la acea vreme director al Incubatorului Juridic al Universității de Drept din Brooklyn, un guru al inovației în legal-tech. Imediat după aceea, în anul 2013, Universitatea Harvard avea să consolideze conceptul prin organizarea unui nou legal hackathon.

Ediția 2018

În plină eră a digitalizării, începând din 2018, Bucureștii au intrat în rândul metropolelor care găzduiesc cea mai mare mișcare de mobilizare de forțe ale profesioniștilor din domeniul legal, IT și antreprenoriat. Timp de trei zile, termeni precum marketplace, big data, internet of things, blockchain sau motoare de căutare, au devenit uzuali pe buzele participanților. Global Legal Hackathon a reușit să aducă împreună specialiști și antreprenori din domeniul juridic și IT, oameni pasionați de inovație care să creeze instrumente inovatoare legal-tech-business. Echipele formate au reușit să conceapă un prototip/o formulă de soluție software capabilă să inoveze și să aducă răspunsuri tehnologice în domeniului juridic.

În România, Global Legal Hackathon a adunat la start peste 120 de persoane, care au colaborat pentru realizarea a nu mai puțin de 11 proiecte software, prezentate în fața unui juriu alcătuit din antreprenori, profesioniști de calibru din economia românească și diplomați precum: Felix Tătaru, Sorin Mîndruțescu, Mădălina Afrăsinie, Dan Ben-Eliezer, Bogdan Ivănel și Daniel Iane.

Căștigătorii ediției 2018 pot fi identificați aici

 

.