Gruia Stoica si Doru Bostina, sentinta definitiva

Situatie neprevazuta in dosarul lui Gruia Stoica si al lui Doru Bostina. Magistratii au anuntat ca pedeapsa lui Stoica Gruia este redusa de la 4 ani inchisoare, la 2 ani şi 6 luni inchisoare. Totodata, pedeapsa lui Boştina Doru Catalin scade de la 3 ani inchisoare, la 1 an inchisoare. Sentintele sunt definitive, iar pedepsele sunt cu suspendare.

Concluzia sedintei admite apelurile declarate de inculpaţii Stoica Gruia şi Boştina Doru Catalin, impotriva sentinţei penale nr. 17 din 5 martie 2015 a Curţii de Apel Ploieşti – Secţia Penala şi pentru Cauze cu Minori şi de Familie.

Desfiinţeaza sentinţa numai cu privire la pedepsele principale aplicate inculpaţilor, la modalitatea de executare şi la greşita aplicare, in ce-l priveşte pe inculpatul Boştina Doru Catalin, a pedepsei accesorii.

Reduce pedepsele principale aplicate inculpaţilor, in urmatorul mod:

– pentru inculpatul Stoica Gruia, de la 4 ani inchisoare, la 2 ani şi 6 luni inchisoare;

– pentru inculpatul Boştina Doru Catalin, de la 3 ani inchisoare, la 1 an inchisoare.

In baza art.91 alin.1 Cod penal, dispune, pentru fiecare inculpat, suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, pe parcursul termenelor de supraveghere de 3 ani pentru inculpatul Stoica Gruia şi de 2 ani pentru inculpatul Boştina Doru Catalin, termenele de supraveghere fiind stabilite conform art.92 alin.1 Cod penal.

In baza art.93 alin.1 Cod penal, pe durata termenelor de supraveghere, condamnaţii Stoica Gruia şi Boştina Doru Catalin vor respecta urmatoarele masuri de supraveghere:

  1. a) se vor prezenta la Serviciul de Probaţiune Ilfov (inculpatul Stoica Gruia) şi la Serviciul de Probaţiune Bucureşti (inculpatul Boştina Doru Catalin), la datele fixate de acestea;

b) vor primi vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea lor;

c) vor anunţa, in prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depaşeşte 5 zile;

d) vor comunica schimbarea locului de munca;

e) vor comunica informaţii şi documente de natura a permite controlul mijloacelor lor de existenţa;

In baza art.93 alin.3 Cod penal, condamnaţii, pe parcursul termenelor de supraveghere, vor presta munca neremunerata in folosul comunitaţii pe perioadele de 60 de zile inculpatul Boştina Doru Catalin şi de 90 de zile inculpatul Stoica Gruia.

Munca neremunerata in folosul comunitaţii se va presta, de catre inculpaţi, in una din urmatoarele entitaţi comunicate instanţei:

-inculpatul Stoica Gruia, la Direcţia de Asistenţa Educaţionala sau la Societatea Medicala „Sfanta Cuvioasa Paraschiva”, ambele situate in oraşul Voluntari, judeţul Ilfov;

-inculpatul Boştina Doru Catalin, la Agenţia Naţionala Antidrog – Centrul de Asistenţa Integrata in Adicţii „Obregia” sau la Centrul de Asistenţa Integrata in Adicţii, ambele din municipiul Bucureşti.

Conform art.404 alin.2 Cod procedura penala, cu referire la art.96 alin.1 Cod penal, condamnaţilor li se pun in vedere consecinţele nerespectarii masurilor de supraveghere dispuse pe parcursul termenelor de supraveghere.

Inlatura, in ce-l priveşte pe inculpatul Boştina Doru Catalin, pedeapsa accesorie aplicata potrivit art.65 Cod penal, raportat la art.66 alin.1 lit.a, b, g şi k Cod penal.

Deduce din pedeapsa aplicata inculpatului Stoica Gruia, reţinerea de 24 de ore din data de 29 ianuarie 2014, arestarea preventiva de la 30 ianuarie 2014 la 09 mai 2014 inclusiv, precum şi arestul la domiciliu de la 10 mai 2014 la 16 iunie 2015.

Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei care nu sunt contrare prezentei.

Respinge, ca nefondat, apelul declarat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţionala Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, impotriva aceleiaşi sentinţe.

Cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea apelurilor raman in sarcina statului.

Onorariile aparatorilor din oficiu, desemnaţi pentru asistarea juridica a inculpaţilor pana la prezentarea aparatorilor aleşi (3 avocaţi), in suma de cate 35 lei, se platesc din fondul Ministerului Justiţie.

Setinta este definitiva.

Cu opinia separata, in sensul admiterii apelului declarat de inculpatul Boştina Doru Catalin şi reducerii pedepsei principale la 1 an inchisoare, iar cu referire la inculpatul Stoica Gruia, respingerea, ca nefondat, a apelului declarat impotriva aceleiaşi sentinţe.

ecaterina.virgolici@lhm.ro

NNDKP