IFLR European Awards 2014: Clifford Chance, firma de avocatura a anului in Romania si in lume

Biroul local al Clifford Chance a primit distinctia de “Firma de avocatura a anului in Romania” in cadrul ceremoniei International Financial Law Review (IFLR) European Awards 2014, gazduita aseara de hotelul Dorcester din Londra. Evenimentul, ajuns la cea de-a 15-a editie, premiaza, anual, cele mai inovatoare tranzactii si firme de avocatura din Europa, monitorizate in anul precedent acordarii premiilor.

Lista completa a castigatorilor IFLR European Awards 2014 poate fi accesata aici.

Este pentru prima oara cand Clifford Chance primeste acest premiu, dupa 2011, an in care Romania a fost inclusa in lista tarilor nominalizate pentru distinctiile IFLR. In 2011 si 2013, premiul a fost adjudecat de catre Musat & Asociatii, in timp ce in 2012 a revenit firmei de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii.

Premiul cel mai ravnit al ceremoniei organizate aseara la Londra, acela de “Firma internationala de avocatura a anului”, a ajuns tot in contul celor de la Clifford Chance. De asemenea, firma a triumfat si in ariile de practica “Investitii de capital”, “Finantari de proiecte” si “Restructurari”, domenii in care i s-a conferit titlul de “Echipa de avocatura a anului”. Totodata, pe langa succesul aferent jurisdictiei din Romania, Clifford Chance si-a mai adjudecat premiul de “Firma de avocatura a anului” in Belgia si Franta.

O noutate adusa de cea de-a 15-a editie a IFLR European Awards a fost introducerea unei noi categorii, “Avocati de perspectiva”, o subsectiune a categoriei “Avocati individuali”. “Avocati de perspectiva” isi propune evidentierea avocatilor asociati care au fost implicati in cele mai importante tranzactii ale anului. Clifford Chance s-a regasit si in aceasta noua categorie, prin avocatul Paul Deakins, Senior Associate al biroului din Londra, remarcat in aria de expertiza “Datorii si investitii de capital”.

IFLR European Awards se acorda anual celor mai performante firme de avocati din Europa, pentru rezultatele obtinute in ariile de practica fuziuni si achizitii, financiar-bancar si piete de capital. Premiile sunt impartite in 5 categorii: “Tranzactiile anului”, “Echipele de avocatura ale anului”, “Firmele de avocatura ale anului” (sectiune care cuprinde 25 de jurisdictii, printre care si Romania), “Avocati individuali” si “Banci si Firme” (sectiune in care este inclus si marele premiu, acela de “Firma internationala de avocatura a anului”).