În România, Emag nu plătește impozit pe profit, din cauza pierderilor acumulate

Sistemul de taxe din România nu poate încasa impozitul pe profit de la Emag, pentru că această companie raportează pierderi acumulate din cauza extinderii pe alte pieţe, informează Săptămâna Financiară.

Acţionarii Emag sunt cei de la Naspers, care au investit în capitalul magazinului online, peste 100 de milioane de euro din care, astăzi, mai mult de jumătate sunt pierduţi. Recent, Iulian Stanciu, managerul Emag, a decis să separe businessul din România de companiile locale, cum ar fi cele din Bulgaria sau Ungaria, însă după ce a finanțat de aici pierderile acestora, din motivul precizat mai sus. În România, spre deosebire de celelalte țări unde operează Emag, sistemul de taxe nu poate încasa impozitul pe profit dacă sunt raportate pierderi semnificative.

Aceste noi companii dezvoltate în afara țării vor porni cu pierderi sau cu împrumuturi de la firma mamă din România, care la rândul ei, raportează sistemului fiscal, pierderile aferente extinderii şi dezvoltării pe alte pieţe. Capitalul magazinului online Emag provine, în mare parte, de la acționari. În doi ani, Iulian Stanciu a pierdut 50 de milioane de euro din banii acestor acționari, notează Săptămâna Financiară.

Pierderile anului 2016 înregistrate de Emag încă nu au fost comunicate, iar reprezentanții companiei nu au oferit încă un răspuns întrebărilor care s-au creat în jurul bugetului Emag.

Întreg articolul în puteți citi pe sfin.ro.