O firmă a sindicatului Cartel Alfa bate palma cu un fost partener al Rockefeller în România și construiește un bloc în stil Art Deco

Compania cu acționari americani RPF Development, fost partener pe piața locală al prestigiosului investitor The Rockefeller Group International, a format un joint venture cu o firmă a sindicatului Cartel Alfa în vederea construirii unui bloc în stil Art Deco în apropiere de proiectul pe care divizia imobiliară a IKEA îl dezvoltă în zona Timpuri Noi din București, informeaza Profit.ro

Firma Alfa Hotels a sindicatului Cartel Alfa participă la parteneriatul cu RPF Development cu un teren de 1.900 de metri pătrați de pe Strada Ion Minulescu, pe care există un corp de clădire dezafectat care în trecut a fost tinichigerie. Lotul este amplasat la 150 de metri distanță de proiectul mixt Timpuri Noi Square, dezvoltat de Vastint, brațul imobiliar al grupului suedez IKEA.

RPF Development s-a interesat, inițial, de achiziția terenului fabricii de încălțăminte Flaros, care se învecinează cu lotul Cartel Alfa și de care s-a interesat și Vastint, însă prețul cerut de SIF Oltenia, proprietarul fabricii, a fost mult prea mare, potrivit informațiilor Profit.ro.

„Noi suntem activi în zonă și i-am găsit disponibili pe cei de la Cartel Afla cu care am format un parteneriat de curând. Ei urmează să fie plătiți din banii obținuți din vânzarea apartamentelor sau le revine o parte din suprafața construită“, a declarat, pentru Profit.ro, Robert Kurthy, managing director în cadrul RPF Development.

Proiectul investitorilor prevede construcția unui bloc de circa 6.000 de metri pătrați cu aproximativ 60 de apartamente și acum este în faza de autorizare. Planul dezvoltatorului este să înceapă construcția anul acesta. Costul estimat de dezvoltare a blocului este estimat la circa 4 milioane de euro.

În acest moment, intenția dezvoltatorului este aceea de a păstra cel puțin parterul și primul etaj din fațada clădirii din cărămidă existente pe teren, iar de la etajul 3-4 în sus să fie diferit, dar într-un stil Art Deco.

Sursa: Profit.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here