O nouă arie de practică în peisajul avocaturii de business: Biometric Privacy

Seyfarth & Shaw a lansat luni aria de practica biometric privacy, în aceeași zi în care autoritățile din San Francisco au adoptat un proiect de lege care interzice utilizarea tehnologiei de recunoaștere faciala în supravegherea efectuata de autoritatile locale.
Grupul de practica este format din peste 25 de avocați din domenii precum litigii, dreptul muncii si va fi condus de Karla Grossenbacher și Thomas Ahlering, specialisti in aspecte ce tin de dreptul muncii.

Societatea de avocatura Seyfarth din Chicago a fost una dintre primele firme care a apărat un angajator într-un proces in care s-au invocat încălcări ale Legii din Illinois privind confidențialitatea informațiilor biometrice. Legislația din 2008, care a făcut din Illinois primul stat care reglementează colectarea informațiilor biometrice, a condus la o creștere a litigiilor, deoarece este singura lege care permite persoanelor private să depună un proces pentru daune rezultate din nerespectarea confidentialitatii.

Există o mulțime de proceduri de apărare a acestor cazuri, în special la nivel de acțiune colectiva. Căutăm întotdeauna cea mai bună modalitate de a apăra clienții noștri în aceste cazuri„, a spus Grossenbacher.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here