Popovici Nițu Stoica & Asociații asistă Ameropa în tranzacția care presupune cumpărarea silozului Sărulești de la compania Comcereal Fundulea

Popovici Nițu Stoica & Asociații au asistă grupul elvețian Ameropa, cei mai mari traderi de cereale din România, în tranzacția care presupune cumpărarea silozului Sărulești de la compania Comcereal Fundulea din judeţul Călăraşi, o companie cu activităţi în comerţul cu cereale şi producţia vegetală, deţinută majoritar de antreprenorul Constantin Dumitru.

Echipa de avocați Popoviciu Nițu Stoica & Asociații este coordonată de Bogdan C Stoica, Deputy Managing Partner împreună cu Mariana Marcu, Senior Associate.

Baza include un teren în suprafață totală de aproape 86.000 metri pătrați și construcții precum magazii, siloz, pavilioane de locuințe și birouri. Ameropa mai deține silozuri și magazii în Olt, Constanța, Brăila, Iași, Tulcea, Ialomița, Călărași, Teleorman, Timiș.

Ameropa Grains România este parte a grupului de companii Ameropa Elveția. Aceasta din urmă deține în România atât combinatul de îngrășăminte Azomureș, cât și Chimpex, unul dintre cei mai mari operatori din portul Constanța, cu o capacitate de 350.000 de tone.

Aceasta ar fi cea de-a treia tranzacţie a elveţienilor din 2018 după ce în luna iunie Ameropa a mai achiziţionat 40% din companiile Promat Comimpex (Satu Mare) şi Agroind Cauaceu (Bihor), ambele cu activităţi în distri­buţia materiilor prime agricole şi comerţul cu cereale. Și în această tranzacție Ameropa a beneficiat de asistența juridică a avocaților Popoviciu Nițu Stoica & Asociații. Echipa a fost coordonată de Bogdan C Stoica, Partener împreună cu Andreea Hulub, Managing Associate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here