Popovici Nițu Stoica & Asociații, asistență juridică pentru Dedeman în cea mai importantă tranzacție de real estate din 2018

Popovici Nițu Stoica & Asociații au asistat Dedeman în tranzacția care a presupus achiziționarea proiectului de birouri The Bridge. 

Grupul Dedeman, cu o cifră de afaceri în 2017 de peste 1,37 miliarde de euro, este deținut de frații Dragoș și Adrian Pavăl. Dedeman este cel mai mare angajator român, cu peste 10.000 de angajați, având cea mai întinsă rețea de comerț cu amănuntul, ce cuprinde 48 de magazine de bricolaj, două centre logistice și parc auto propriu.

Forte Partners, unul dintre cei mai activi dezvoltatori de pe piața de birouri, a semnat miercuri vânzarea integrală a proiectului de birouri The Bridge către grupul Dedeman, consemnând cea mai importantă tranzacție de real estate din 2018 și prima mare tranzacție între antreprenori români.

„Proiectul The Bridge, care cuprinde trei faze și va avea o suprafață de aproximativ 80.000 mp, va fi preluat de către grupul Dedeman. Prima fază a fost închiriată integral către chiriași precum BCR și IBM, a doua fază se află în construcție și a fost preînchiriată către UPC, Schlumberger și Medicover, iar faza a treia se află în stadiul de pregătire”, arată un comunicat comun al celor două companii.

„Această tranzacție marchează un moment de referință pentru piața imobiliară locală, dar și pentru economia românească. Am arătat că un dezvoltator român poate concura cu marile grupuri internaționale pe o piață foarte dinamică și că poate încheia tranzacții de anvergură. Mulțumim grupului Dedeman pentru că au ales să facă primul pas pe acest segment de piață cu proiectul The Bridge”, a declarat Geo Mărgescu, CEO și co-fondator Forte Partners.

„Proiectul The Bridge este unul dintre cele mai atractive de pe piața de real estate și achiziția lui va consolida activitatea grupului Dedeman. Sperăm să marcăm un nou început pentru antreprenorii români, care să aducă mai multă încredere în dezvoltarea și achiziționarea de proiecte de anvergură”, a declarat Dragoș Pavăl, CEO Dedeman.

Echipa Popovici Nițu Stoica & Asociații a fost coordonată de Valentin Creața, Partener și Ioana Sampek, Partener. Echipa extinsă a fost formată din Andreea Grosu, Managing Associate, Ioana Dumitru, Managing Associate, Codrin Luță, Managing Associate, Lavinia Dinoci, Senior Associate, Teodora Cazan, Senior Associate, Cristiana Blei, Associate, Luiza Zamura, Associate, Geanina Popescu, Associate, și Veronica Culcea, Associate.

Consultanță fiscală a fost asigurată de PNSA Tax, coordonată de Mihaela Pohaci, Tax Partner și Raluca Rusu, VAT Senior Manager.

Amintim că echipa avocații Popovici Nițu Stoica & Asociații au oferit asistență juridică Dedeman în anul 2017, atunci când grupul a avut intenția de achiziționa clădirile Afi Park. Ambele părți – Dedeman și Africa Israel Properties, compania-mamă a AFI Europe România – au hotărât de comun acord ca tranzacția să înceteze. În total, Dedeman ar fi trebuit să plătească 164 de milioane de euro pentru cele cinci clădiri de birouri construite în jurul mallului AFI Palace Cotroceni din Bucureşti.

NNDKP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here