Scandal sexual la o companie de avocatură cu birou și în România

Dentons a fost acționată în judecată în instanța de la New York de un angajat actual, care afirmă că a fost hărțuită sexual de către un director general din cadrul gigantului global.

Krunali Parekh, specialista în dezvoltarea afacerilor în cadrul biroului Dentons din New York, a declarat în plângerea depusă luni că Alton Delane, superiorul său direct, a sărutat-o în fața colegilor, a atins-o în zone intime și a folosit limbajul vulgar pentru a exprima dorința de a întreține raporturi sexuale cu ea, toate, în ciuda cererilor de a nu mai face astfel aluzii.

Un purtător de cuvânt al Dentons a declarat că Delane fusese plasată în concediu administrativ atunci când compania „a aflat prima dată despre acuzatii”.

In plangerea de 20 de pagini, Parekh susține că, după ce și-a exprimat de câteva ori îngrijorarea față de comportamentul lui Delane în cadrul Dentons, aceasta a fost instruită să nu discute problema cu cineva din afara firmei. Plângerea subliniază faptul că Parekh a fost „tratată în mod repetat ca nimic altceva decât un obiect sexual”.

„Domnisoara Parekh speră să trimită un mesaj nu numai companiei Dentons, ci tuturor firmelor de avocatură, că profesia de avocat trebuie să îmbrățișeze femeile ca egale și să nu le trateze ca obiecte „, afirmă plângerea depusă de David Gottlieb, partener la Wigdor din New York. „Mai mult decât atât, clienții bogați ai societății Dentons – ar trebui să ceară o conducere autentică și responsabilitate din partea profesiei de avocat”.

În cadrul unui comunicat, Dentons a declarat că are un cod de conduită „robust” care include o politică de prevenire a discriminării și a unor comportamente inadecvate. „Suntem profund tulburați de acuzațiile împotriva unui angajat care nu este avocat, acestea fiind contrare valorilor noastre și culturii respectului”, a spus compania. „Ne îngrijorează serios discriminarea sau tratamentul nedrept. Firma promoveaza un loc de muncă fără discriminare și hărțuire si s-a angajat in promovarea unei culturi organizationale incluzive care promoveaza diversitatea”.

NNDKP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here