Schoenherr, Allen & Overy și Linklaters în alianța UniCredit – Allianz – Generali

Grupurile Allianz, UniCredit, Generali au semnat un acord de cooperare pe termen lung, valabil in Europa Centrala si de Est (CEE).

Prin acest acord, ce se va implementa, progesiv, in a doua parte a lunii august 2018, UniCredit va colabora in exclusivitate cu Allianz pentru a oferi acces la asigurari generale si de viata clientilor sai din România, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Slovenia si Slovacia.

Allianz şi Generali vor oferi asi­gu­rări de viaţă şi asigurări generale cli­en­ţilor UniCredit din România, Bulgaria, Croa­ţia, Cehia, Ungaria, Slovenia, Slo­vacia, Serbia, Bosnia şi Herţegovina, po­trivit informaţiilor transmise de UniCredit.

Acest parteneriat aduce impreuna reteaua puternica a bancii UniCredit cu expertiza Allianz in domeniul asigurarilor. Clientii UniCredit vor avea acces facil la solutiile de protectie Allianz prin intermediul retelei extinse de sucursale si a platformelor digitale UniCredit. Parteneriatul se va implementa la nivel local in conformitate cu toate reglementarile in domeniu.

“Clientii UniCredit vor beneficia de expertiza noastra extinsa pe masura ce creste cererea pentru asigurari de viata, sanatate, asigurari generale in Europa Centrala si de Est. Acum putem proteja acesti clienti in momentele cheie ale vietii lor”, a declarat Petros Papanikolaou, CEO Regional pentru Europa Centrala si de Est al Allianz SE.

„UniCredit si Allianz impartasesc angajamentul de a continua sa creasca in Europa Centrala si de Est. Suntem onorati de faptul ca UniCredit a ales Allianz ca fiind cel mai bun furnizor de solutii de asigurare pentru clientii sai, iar noi privim acest parteneriat ca o confirmare a strategiei noastre de succes in Europa Centrala si de Est.”

“Acest parteneriat va aduce un plus ofertei noastre, prin gama completa de produse de asigurari generale si de viata, precum si prin serviciile exceptionale pentru clientii nostri persoane fizice si IMM-uri, capitalizând astfel pozitia noastra de lider in Regiune si beneficiind de notorietatea brandului Allianz”, a declarat Carlo Vivaldi, Director al Diviziei Europa Centrala si de Est al UniCredit.

Europa Centrala si de Est reprezinta o piata importanta de crestere pentru industria asigurarilor. Ratele de penetrare din aceasta Regiune sunt cu mult sub cele din Europa de Vest. Segmentul Bancassurance reprezinta un important canal de distributie care poate ajuta la atenuarea acestor diferente in urmatorii ani.

Schoenherr a oferit asistență juridică grupului UniCredit iar echipa de avocați a fost coordonată de Robert Bachner (Partener, Viena, corporate / M&A) și a fost formată din 10 echipe incluzând și experți, inter alia, în domeniul corporate M&A, financiar-bancar, asigurări.

Allianz a fost asistată în această tranzacție de echipa de avocați de la Allen & Overy iar Generali de compania Linklaters.

NNDKP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here