Seminar TZA – Implicatiile fiscale ale noilor Coduri

Problematica si implicatiile fiscale ale noului Cod Civil si noului Cod de Procedura Civila sunt in atentia profesionistilor din mediul juridic si financiar, dar si a oamenilor de afaceri. Posibilele solutii privind executarea silita a obligatiilor si cesiunea de creanta au fost abordate de specialistii Tuca Zbarcea & Asociatii si Tuca Zbarcea & Asociatii Tax la un seminar organizat la Cluj-Napoca.

Noua legislatie civila si procesual civila este una complexa, care si-a gasit sursele de inspiratie in sisteme de drept din mai multe tari si care contine elemente de care pot profita toate partile unor raporturi contractuale.

“Noile reglementari sunt preluate din ce exista in acest moment in strainatate. Pentru a fi intelese si aplicate corect de catre avocati, judecatori, notari sunt lucruri care trebuie discutate, sunt intrebari care trebuie puse si solutii avute in vedere de catre toti cei implicati”, a declarat Cornel Popa, avocat asociat, Tuca Zbarcea & Asociatii pentru emisiunea Legile Afacerilor si portalul legalmarketing.ro.

In materie fiscala, cesiunile de creanta fac subiectul unor reale controverse cu privire la potentialele obligatii ale partilor. Daca in materie de TVA jurisprudenta europeana a adus recent clarificarile necesare pentru asigurarea neutralitatii fiscale in cazul cesiunilor de creanta, in cazul impozitului pe profit autoritatile fiscale inca impun o interpretare defavorabila a actualelor prevederi contabile si fiscale nationale.

“Exista in acest moment un dezechilibru la nivelul cesionarului atunci cand cumpara o creanta. Prin modificarile ce vor fi aduse Codului Fiscal de la 1 iulie, ministerul de Finante vrea sa rezolve aceasta problema”, ne-a declarat Alexandru Cristea, Tax Partner, Tuca Zbarcea & Asociatii Tax.

Mai multe declaratii si amanunte despre seminarul organizat de Tuca Zbarcea & Asociatii la Cluj-Napoca puteti urmari in editia de vineri, 1 iunie, a emisiunii Legile Afacerilor, difuzata de la ora 18 pe The Money Channel.