Societățile de avocatură, cu birouri și în România, evedențiate în The Global Restructuring Review 2018

The Global Restructuring Review reunește clasamentele pe baza unui proces amplu de cercetare care include o serie de chestionare detaliate primite de la mii de firme de avocatură. Acestea se referă la cazurile anterioare notabile, zona geografica, istoricul insolvențelor și practicii lor de restructurare, partenerii-cheie, numărul și valoarea cazurilor transfrontaliere ale întreprinderii și primele 10 probleme de insolvabilitate și restructurare pe care firma le-a desfășurat în perioada de cercetare.

Printre societățile de avocatură care au și reprezentanță în România evidențiate de The Global Restructuring Review 2018 se numără Allen & Overy. Allen & Overy activează în Europa Centrală şi de Est din 1991, când primul birou a fost inaugurat în Varşovia. De atunci, şi-a extins activitatea în Praga, Budapesta, Bucureşti, Bratislava şi Moscova, toate aceste birouri fiind recunoscute în piaţă pentru serviciile de avocatură de top combinate cu o înţelegere comercială locală, ca şi pentru integritatea şi abordarea proactivă a proiectelor. Mai mult, Allen & Overy a încheiat un acord exclusiv de asociere cu firma românească de avocatură Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu SCA (RTPR), care a intrat în vigoare începând cu luna iulie 2008, astfel numărul birourilor din ECE în care acordă consultanţă juridică pe dreptul local a crescut la şase.

In acest top se afla si CMS. Partenerul coordonator al Biroului CMS din București, Gabriel Sidere este partener de litigii a cărui practică se concentrează pe probleme complexe în litigii comerciale și arbitraj internațional, oferind, în special, consultanță strategică privind disputele legate de investiții, precum și reprezentarea clienților în cadrul negocierilor la nivel înalt ce implică instituții guvernamentale. A reprezentat și consiliat clienți în litigii care au implicat numeroase industrii: energie, infrastructură, producție, servicii financiare și produsele de consum. Are o experiență semnificativă în negocierea și consilierea instituțiilor guvernamentale din România cu privire la problemele de armonizare a legislației la nivelul UE și la aplicarea convențiilor internaționale ratificate de România. Este descris în publicația de profil Chambers Global ca un avocat „cu adevărat excepțional” cu „o perspectivă remarcabilă asupra nevoilor clienților.”

The Global Restructuring Review 2018 pozitioneaza DLA Piper pe locul 10. Biroul din România este condus de avocat Marian Dinu. Cu o experienţă de peste 12 ani, Marian Dinu s-a specializat in fuziuni şi achiziţii, private equity, concurenţă/antitrust cu accent deosebit pe sectoarele farmaceutice şi servicii medicale, energie şi IT/telecomunicaţii.

Pe locul 30 se află singura companie policentrică din lume – Dentons. Biroul din România al Dentons este condus de avocatul Perry Zizzi, pecializat în domeniile financiar-bancar şi real estate. Perry Zizzi, un avocat cu peste 23 ani de experienţă, are cunoştinţe în împrumuturi sindicalizate, securitizare, pieţe de capital şi finanţare de achiziţii, precum şi dezvoltarea, finanţarea, achiziţia şi leasing-ul de proiecte imobiliare. A practicat dreptul în Statele Unite, America Latină, Europa de Vest și piețele emergente din Europa Centrală și de Est.  Experiența lui în finanțări este deosebit de vastă, acoperind împrumuturi sindicalizate, securitizare, piețe de capital, împrumuturi garantate și împrumuturi subordonate, recapitalizare și finanțarea achizițiilor. Perry s-a alăturat echipei Dentons în 2014, după o perioadă de 7 ani în care a fost partener în cadrul Clifford Chance.

„Suntem onorați să fim recunoscuți de această publicație. Ascensiunea noastra în top, pe locul 30 este rezultatul angajamentului echipei noastre față de clienții noștri și a eforturilor continue de a dezvolta modalități inovatoare de a face afaceri și de a oferi servicii excelente „, a declarat Robert Richards, președintele Grupului global de Restructurare, Insolvență și Faliment al Dentons. „Rețeaua noastră globală, împreună cu echipa noastră multilaterală, ne permite să oferim cel mai cuprinzător serviciu transfrontalier posibil”.

O alta firma de avocatura evidentiata in The Global Restructuring Review este si Clifford Chance. Clifford Chance este prezentă în România din 2006 şi operează în prezent sub denumirea Clifford Chance Badea. Biroul din Bucureşti este pe deplin integrat în rețeaua globală și se implică în mod constant în tranzacţii complexe de împrumuturi sindicalizate, finanţări, restructurări, emisiuni de eurobonduri şi de acţiuni pe pieţe internaţionale de capital, instrumente financiare derivate, achiziţii de companii de către investitori strategici sau fonduri de private equity, proiecte de infrastructură şi autostrăzi, investiţii imobiliare, precum şi litigii şi arbitraje interne şi internaţionale.

Firma ocupă locul întâi în topul caselor de avocatură din România (Tier 1) la secţiunile Banking & Finance şi Capital Markets, în cele mai recente ediţii Legal500, Chambers Global şi IFLR1000. Totodată, casa de avocatură are practici puternice de Corporate M&A și Litigii, ambele fiind poziționate pe palierul al doilea (Tier 2) în Legal500 și Chambers Global.