Șomlea și Asociații obține o soluție de referință în materia urbanismului din Municipiul Cluj-Napoca

După 3 ani de litigii și două cicluri procesuale, Șomlea și Asociații a obținut în fața Curții de Apel Cluj anularea parțială a Planului Urbanistic General a Municipiului Cluj-Napoca și reîncadrarea funcțională a terenului aparținând complexului „Record”, cu o suprafață de 7.985 mp.

Prin Decizia nr. 175/06.02.2019, Curtea de Apel Cluj a respins recursul promovat de Consiliul Local al Municipiului Cluj Napoca, menținând în întregime Sentința Tribunalului Cluj prin care a fost anulat parțial Planul Urbanistic General al Municipiului Cluj-Napoca și s-a dispus reîncadrarea funcțională a terenului.

Șomlea și Asociații a reprezentat proprietarul terenului, societatea Trisom Record S.A., iar echipa avocaților a fost formată din Radu Șomlea, partener coordonator, Elisabeta Popescu, partener senior și Adrian Manole, avocat senior.

„Soluția este una extraordinară, întrucât permite punerea în valoare a unui teren de 8.000 mp dintr-o zonă centrală orașului. PUG-ul din 2014 prevedea o încadrare funcțională limitativă pentru acel teren, ce a blocat timp de 5 ani apetitul investițional. Mandatul încredințat de societatea Trisom Record S.A. și rezultatul obținut sunt o confirmare a calității serviciilor pe care le prestăm”, a declarat Radu Șomlea.

„A fost un litigiu complex, cu un probatoriu pe măsură, prin care am demonstrat atât nelegalitatea încadrării funcționale prevăzute în PUG, cât și oportunitatea reîncadrării urbanistice, ce a fost dispusă direct de către instanță”, a declarat Elisabeta Popescu.

„Pe lângă aspecte de urbanism, litigiul a ridicat și provocări procedurale, cireașa de pe tort fiind combaterea unui motiv de casare invocat din oficiu de către instanța de recurs”, a declarat Adrian Manole.

Șomlea și Asociații este o firmă de avocatură cu sediul în Cluj-Napoca, ce din 2007 este asociată cu Țuca, Zbârcea și Asociații. Șomlea și Asociații oferă servicii de consultanță juridică și reprezentare în principalele arii ale dreptului de afaceri, și anume drept societar, drept comercial, achiziţii private, achiziţii publice, litigii comerciale și arbitraje, insolvenţă, dreptul concurenţei, dreptul proprietăţii intelectuale, dreptul energiei, urbanism și contencios-administrativ.