Legal Marketing prezintă cea mai importantă coferință de Good Governance și Intelligence din Romania în 2017

În perioada 3-5 mai are loc la Hotelul Sheraton din București, o conferință care își propune să dezbată modul în care a fost guvernată lumea în ultimii ani, cu scopul de a elabora soluții pentru îmbunătățirea guvernării într-o perioadă instabilă atât la nivel de stat, cât și la nivel internațional, se arată pe strategikon.ro.

Legal Marketing va relata punctele importante dezbătute în conferință, de-a lungul celor trei zile.

Printre numele importante care vor ține discursuri în cadrul conferinței se numără David Petraeus, fost director CIA, Robert Salisbury, fost leader al Casei Lorzilor, David Richards, fostul șef al Apărării din Marea Britanie.

David Petraeus a fost director CIA din 2011 până în 2012, comandant al Forțelor de Asistență Internațională de Securitate SUA și Afganistan, din 2010 până în 2011, comandant al Comandamentului Central al SUA, din 2008 până în 2010 și comandant al Forței Multinaționale din Irak în perioada 2007-2008. Este unul dintre cele mai proeminente figuri militare americane din epoca post-9/11. În timpul carierei sale de 37 de ani în armata Statelor Unite, generalul Petraeus a fost recunoscut pentru activitatea sa din Irak, unde a contribuit la reducerea violenței cu peste 85%. A revizuit toate aspectele legate de pregătirea militară americană pentru a se desfășura în luptă și pentru a-și conduce forțele de coaliție în Afganistan.

Robert Salisbury este un politician britanic conservator. În anii 1990, a fost liderul Casei Lorzilor, iar în prezent ocupă funcția de cancelar al Universității din Hertfordshire.

Generalul David Richards a condus operațiuni în Timorul de Est, Sierra Leone și Afganistan. El este cunoscut pentru activitatea sa din Sierra Leone, în 2000, cand a asigurat înfrângerea ultimă a rebelilor RUF și a evitat un razboi sângeros în capitala Freetown. A condus forțele NATO în Afganistan, iar în 2010 a devenit șeful Statului Major al Apărării, șeful forțelor armate britanice și comandant strategic, precum și consilierul militar al Primului Ministru și membru al Consiliului Național de Securitate. A jucat un rol major în campania libiană în 2011 și în elaborarea strategiei finale a Regatului Unit pentru Afganistan.

Gazda evenimentului este Prof. Dr. Ioan Mircea Pascu, vicepreședintele Parlamentului European. Profesorul Pascu a fost Ministru al Apărării, contribuind substanțial la aderarea României în NATO. Este membru al Consiliului Atlanticului din SUA, al Institutului Internațional de Studii Strategice din Londra (din 1993). Ioan Mircea Pascu face parte din comitetul consultativ al Centrului pentru Controlul Democratic al Forțelor Armate din Geneva (din 2002), dar și din consiliului consultativ al Consiliului de Securitate și Apărare (din 2012). Este vicepreședintele Grupului Kangaroo (din 2013), membru în consiliul consultativ al mesei rotunde europene de securitate (din 2013), iar din 2015 face parte din Rețeaua europeană de lideri (2015).

Misiunea principală a Strategikon se concentrează asupra necesității și mijloacelor de îmbunătățire a bunei guvernări în beneficiul tuturor. Printre consecințele unei guvernări defectuoase se numără incapacitatea de a asigura măsurile de securitate, siguranță, susținere și stabilitate. De la războaie civile din Afganistan, Irak, Libia, Siria, Yemen, până la declanșarea fenomenului Brexit și la alegerea lui Donald Trump, fiecare astfel eveniment istoric a contribuit la felul în care este guvernată lumea în prezent. Organizatorii acestei conferințe își propun să clarifice toate problemele legate de felul în care arată astăzi politica la nivel global și să găsească soluții pentru o mai bună guvernare.