Sustin firmele mari de avocatura cresterea de energii regenerabile ?

Analizand trendurile in materie de PR sau mai sincer, de popularitate, a fi empatic, a fi in acelasi spirit cu marea masa aduce puncte considerabile cand vine vorba de incredere.  Specialistii in comunicare incurajeaza constant, indiferent cat ar fi de cliseic, sa urmeze trendurile pietei pentru a nu fi uitat de piata.

Din ciclul “in trend”, sau care aduce valva se numara reciclarea. Da, reciclarea. Si nu vorbim de colectat hartii, cutii si alte actiuni ce tin de educatie, pe care orice om de rand educat ar trebui sa le faca, vorbim de proiecte mari de energii regenerabile cu impact asupra intregii planete, si de ce sa ne ascundem, care au in spate si sume mari de bani, sponsorizari si reputatii.  In top sunt cei din Africa.

Cele mai multe proiecte de mare anvergura din Africa sunt fie pe tema gazului sau pe cea a carbunelui. Realitatea este ca aceste tari au nevoie de atat de mult de puterea energiei regenerabile incat vor continua sa dezvolte centralele electrice conventionale.

Conform cifrelor din Clean Energy Pipeline, au existat peste 150 de proiecte de energie regenerabila, fie anuntate sau finalizate in ultimii cinci ani, cu nivelul combinat al investitiilor in proiecte estimate la $ 30 miliarde de dolari fiecare.

Date de la Clean Energy Pipeline arata ca Norton Rose Fullbright a asistat cel mai mare numar de proiecte ce vizeaza ecologia, anume 32, care este dublu fata de numarul celui mai apropiat rival, Linklaters. DLA Piper este pe locul al treilea, actionand asupra a 14 proiecte. Trio-ul are aceleasi clasament in ceea ce priveste valoarea tranzactiilor, cu 32 de proiecte Norton Rose Fulbright avand o valoare combinata de $ 9,5 miliarde, Linklaters, un total de $ 8.1 miliare si DLA Piper un total de $ 4,4 miliarde.

Cand vine vorba de consiliere privind eficienta energetica, Norton Rose Fullbright a profitat de momentul fuziunii sale cu Deneys Reitz castigand un rol pentru jumatate din proiectele acordate in aceasta prima runda si a continuat sa ramana in top pe piata din acel moment.

In timp ce energia regenerabila pare a fi raspunsul la nevoile de energie, se pare ca pentru corporatii si casele mari de avocatura, reciclarea, ecologia si sprijinirea unor astfel de cauze la aduc popularitate precum pixurile si agendele in campania electorala a presedintilor.

ecaterina.virgolici@lhm.ro