Popovici Nițu Stoica & Asociații asistă Medicover într-o tranzacție de 23 milioane de euro

Grupul suedez Medicover, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din România și Europa Centrală și de Est, a achiziționat pachetul majoritar, 80% de acțiuni la Spitalului Pelican, cel mai important furnizor de servicii de sănătate din Oradea. Tranzacția se ridică la 23 de milioane de euro și așteaptă aprobarea din partea Consiliului Concurenței.

Valoarea tranzacţiei include preţul de achiziţie, plata datoriilor, transferul unor active şi investiţii în zona operaţională.

Medicover a fost asistată în această tranzacție de echipa de avocați de la Popovici Nițu Stoica & Asociații.

Spitalul Pelican a fost fondat în 1992 de către o echipă de medici chirurgi, are 130 de paturi, cinci blocuri operatorii, un centru de diagnostic imagistic. Compania se află într-un proces de extindere prin construcţia unei noi facilităţi cu o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi care va aduce un plus de circa 100 de paturi şi o unitate dedicată cercetării.

Grupul Medicover, al treilea cel mai mare jucător de pe piaţa de servicii me­di­cale private, a fina­li­zat anul trecut cu afa­ceri de 73,8 mil. euro, în creş­tere cu 19,6% faţă de anul an­te­rior, potrivit oficia­li­lor companiei. Gru­pul in­clude compania Me­di­cover România, care oferă servicii me­dicale, şi reţeaua de laboratoare Synevo.

NNDKP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here