RRC

tvr-logo

musat

Tudorel Toader, despre abuzul în serviciu: “E ca şi când te-ai duce la luptă, dar nu ai instrumentele adecvate”

Autor: Andreea Neagu
June 28, 2017
toader mj

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, la prima dezbatere publică privind modificarea dispoziţiilor din Codul penal referitoare la abuzul în serviciu, că legislația din România este foarte bogată și de aceea ea trebuie revizuită, informează News.ro.

“Noi avem o legislaţie foarte bogată. Şi în acelaşi timp se impune ca într-o colaborare cu Consiliul legislativ să se procedeze la o evaluare a întregii legislaţii. Este absolut necesar. Legi care sunt din ’95, din ’91 au mai multe modificări decât alea iniţiale. Legiuitorul, când aduce o modificare legii, trebuie să o integreze voinţei orginale a legiuitorului, de multe ori aceste voinţe nu se mai întâlnesc, nu se mai corelează şi avem o lege iniţială cu anumită filosofie, modificată cu altă perspectivă”, a declarat Tudorel Toader.

Ministrul Justiței a mai precizat că sistemul normativ trebuie bine pus la punct, pentru că în lipsa acestuia un sistem judiciar adecvat este insuficient.

“Dacă ai sistemul judiciar pus la punct, dar nu ai sistemul normativ pus la punct, e ca şi când te-ai duce la luptă, dar nu ai instrumentele adecvate”, a declarat Tudorel Toader.

 

 

 


Articole Recente

mihiai voicu
Mihai Voicu, partener ONV Law, a fost reales în funcția de vicepreședinte al L...
julian king ce
După ce mai multe companii din întreaga lume au fost afectate de atacurile cibe...