Un BREXIT fără acord ar perturba dinamica litigiilor din UK

Firmele de avocatură din UK își sfătuiesc clienții să aleaga Anglia și Țara Galilor ca jurisdicție pentru soluționarea litigiilor în cazul unui Brexit fără acord.
Nerespectarea acestei proceduri ar conduce la situatia in care statele membre ale UE nu ar recunoaste instanțele engleze ca jurisdicție implicită pentru soluționarea litigiilor, ceea ce ar rezulta in reducerea numărului de litigii în cadrul sistemului judiciar din Regatul Unit.

Mai mulți parteneri care conduc firme de avocatura de prestigiu din UK sunt ingrijorati de situatia in care tot mai multi clienti ar decide sa se indeparteze de instantele din regat, o imagine similara cu cea din ani 1980, informează Legal Week.

Jonathan Harris QC la Serle Court Chambers este de parere ca in cazul in care UK pleacă din Uniunea Europeana cu un acord de retragere, problema va fi mai puțin presantă, deoarece perioada de tranziție de doi ani se va menține.

În luna noiembrie, in cadrul evenimentului Legal Week‘s Commercial Litigation and Arbitration Forum, fostul șef al Curții Comerciale, Dl. Justice Popplewell, a avertizat că instanțele de peste mări ar putea încerca să conteste statutul Regatului Unit drept centru de soluționare a litigiilor.

NNDKP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here