Un fost avocat ajunge ministru pentru Brexit

Dominic Raab a fost numit luni ministru pentru Brexit în guvernul britanic, după ce în urmă cu o zi David Davis a demisionat din acest post, din cauza dezacordurilor cu orientarea dorită de premierul Theresa May, a anunțat Downing Street, potrivit AFP.

Raab, 44 de ani, era până în prezent secretar de stat însărcinat cu Locuințele, după ce anterior fusese secretar de stat pentru Justiție, tot în guvernul May.

Dominic Raab care a votat pentru ieșirea Marii Britanii din UE la referendumul din 2016, a studiat dreptul la Oxford înainte de a se alătura Linklaters, unde s-a specializat în finanțarea proiectelor, litigii internaționale și dreptul concurenței. A părăsit firma pentru a se alătura Foreign Office în 2000, în cadrul căreia a condus o echipă la Ambasada Britanică de la Haga, care urmărea identificarea și pedepsirea criminalilor de război, iar din 2006 până în 2010 a lucrat ca șef de cabinet al lui David Davis, pe atunci ministru de interne din umbră.

A fost ales în Parlament în cadrul alegerilor generale din 2010 și de atunci a deținut un număr de demnitati: Parliamentary Under Secretary of State for Civil Liberties, Minister of State for Courts and Justice si Minister of State for Housing and Planning.
În decembrie, Raab s-a adresat think tank-ului Policy Exchange în urma publicării unui raport al Linklaters, intitulat „The Rule of Law: everyone has a part to play.” In discursul sau a glumit si a spus ca nu „dă vina pe Linklaters pentru ca a devenit Brexiteer”, în ciuda faptului că firma l-a trimis la Bruxelles timp de șase luni pentru a lucra in cadrul departamentului UE dedicat dreptului concurentei si World Trade Organisation.

El a adăugat că Brexit a adus cu el ocazia „de a consolida statul de drept, de a crește predictibilitatea legilor și a legislației noastre și de a consolida competitivitatea Regatului Unit”.

Sursa foto: Niklas Halle’n/AFP via Getty Images

NNDKP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here