RRC

tvr-logo

musat

UPDATE. Bondoc si Asociatii, alaturi de cehii de la Renomia in intrarea pe piata din Romania. Cine au fost avocatii implicati

Autor: Legal Marketing
July 20, 2015
Renomia

Renomia, cel mai mare broker din Cehia, fondat in anul 1993, a intrat pe piata romaneasca prin preluarea pachetului majoritar de actiuni al SRBA Broker de Asigurare, dupa ce, la inceputul lunii iunie 2015, s-au finalizat la Praga discutiile privind aceasta tranzactie de pe piata brokerajului in asigurari.

Cehii au fost asistati in acest deal de catre firma de avocatura Bondoc & Asociatii, printr-o echipa compusa din avocatii Simona Petrisor, Partener, Mihaela Ciocirlea, Senior Associate, si Mihaela Vochineci si Andreea Lungu, Associates.

Romania este o tara frumoasa si de perspectiva. Suntem incantati de lansarea acestei cooperari cu partenerii romani, precum si de faptul ca vom dezvolta servicii impreuna in Romania. Telul nostru este acela de a investi in cresterea companiei SRBA Broker si de a furniza know-how, atat pentru clienti, cat si pentru angajati”, a precizat Pavel Nepala, Managing Partner al Renomia, citat de portalul juridic CEE Legal Matters.

Suntem bucurosi sa putem informa partenerii, clientii si colaboratorii nostri ca obiectivul pe care ni l-am propus cu cativa ani in urma s-a indeplinit si am devenit, incepand de astazi, “SRBA Part of Renomia Group”. Dupa o perioada intensa in care s-au realizat auditurile financiare si juridice, s-au incheiat deja primele formalitati, compania noastra dovedind a avea un business sanatos dezvoltat si un portofoliu echilibrat, cu o deschidere internationala majora. Au fost apreciate totodata dezvoltarea teritoriala si o echipa inchegata, construita pe aceleasi valori morale ca si ale colegilor din Renomia“, a declarat Gheorghe Grad, managerul SRBA Broker de Asigurare.

Prin aceasta tranzactie se realizeaza consolidarea pozitiei Renomia in regiune, Romania alaturandu-se astfel Cehiei, Ungariei, Slovaciei si Bulgariei, tari in care brokerul ceh este deja prezent. Nivelul primelor intermediate in 2014 la nivel de grup a fost de 226 milioane de euro si, odata cu preluarea SRBA, peste 1.000 persoane vor activa in cadrul companiei.

Vom demara in foarte scurt timp aplicarea strategiei de dezvoltare teritoriala, a masurilor de imbunatatire a portofoliului de facultative, cu accent pe asigurarile corporate, fara a neglija insa retail-ul“, a mai declarat Gheorghe Grad.

SRBA Broker de Asigurare a intermediat in 2014 prime in valoare de peste 57 milioane de lei (circa 13 milioane de euro), in crestere cu circa 17% fata de anul anterior, conform datelor centralizate de Insurance Profile.


Articole Recente

global-legal-hackaton
The Times/ Ligeal Innovation este partenerul Global Legal Hackaton în organizarea...
Baias
O competiție între marile „case de avocatură“ și avocații care le-au crea...