Wolf Theiss a asistat Unicredit in finantarea unei centrale electrice

Wolf Theiss a acordat consultanta bancilor UniCredit, UniCredit Tiriac Bank si Cassa di Risparmio del Friuli – Venezia Giulia in legatura cu finantarea constructiei si punerii in functiune a primei centrale electrice pe baza de biomasa, ce va fi realizata de General Energetic in Judetul Neamt.

La data de 12 martie, UniCredit, UniCredit Tiriac Bank si Cassa di Risparmio del Friuli – Venezia Giulia au incheiat cu succes tranzactia de finantare a constructiei si punerii in functiune a uneia dintre primele centrale electrice pe baza de biomasa din Romania.

„Ne bucuram ca am avut ocazia sa asistam UniCredit si Cassa di Risparmio del Friuli – Venezia Giulia in aceasta tranzactie unica pe piata din Romania. Ceea ce diferentiaza acest proiect de alte tranzactii de finantare, in afara de faptul ca reprezinta o noutate pe piata din Romania, este utilizarea unor surse multiple de finantare. Finalizarea cu succes a proiectului se datoreaza in special eforturilor sustinute ale echipelor aflate de ambele parti ale tranzactiei”, a declarat Andreea Poenaru (foto), coordonatoarea departamentului financiar-bancar al biroului Wolf Theiss Bucuresti, care a coordonat echipa implicata in aceasta tranzactie.

„Echipa departamentului financiar-bancar a acordat asistenta finantatorilor la structurarea tranzactiei, propunand solutii creative in ceea ce priveste diversele aspecte juridice si provocarile cu care ne-am confruntat”, a adaugat Claudia Chiper,  avocat asociat, care de asemenea a avut o implicare semnificativa in aceasta tranzactie.

Romania are un potential ridicat de a deveni un centru regional de productie de energie in Europa de Sud-Est. Avand in vedere faptul ca in Romania energia este produsa din surse multiple, respectiv surse conventionale, surse nucleare si surse regenerabile de energie (utilizate din ce in ce mai mult), Romania ar putea genera energie suficienta pentru a raspunde atat cererii tot mai mari a pietei interne, cat si cererii din ce in ce mai ridicate din partea tarilor invecinate, precum Bulgaria si Turcia. Legislatia nationala care reglementeaza sectorul energetic se confrunta inca cu numeroase provocari, liberalizarea pietei energiei fiind o conditie importanta pentru atragerea mai multor investitii private ( de exemplu, in sectorul productiei, transmisiei si distributiei energiei), precum si pentru atragerea de investitii in constructia si modernizarea capacitatilor tehnice (retelelor), esentiale pentru valorificarea potentialului energetic regional al Romaniei.