Zamfirescu Racoți & Partners își extinde structura de conducere, promovând doi avocați la statut de partener

Societatea de avocați Zamfirescu Racoți & Partners își extinde echipa de management prin avansarea a doi avocați la statut de partener. Decizia, care vine în completarea altor șapte promovări interne efectuate la începutul acestui an, reconfirmă strategia ZRP de a stimula dezvoltarea internă a avocaților pe toate nivelurile de senioritate. Monica Strîmbei devine partener în cadrul departamentului Litigii și va coordona mandatele firmei în domeniile care au consacrat-o, și anume dispute în materia piețelor de capital, contencios-administrativ și energie și resurse naturale. Cătălin Micu este noul partener în cadrul departamentului Consultanță și va prelua coordonarea practicii de dreptul muncii, cu atribuții suplimentare de conducere și consolidare a practicilor de drept societar și drept medical.

Cosmin Vasile, avocat asociat coordonator: “Monica și Cătălin ne sunt colegi de mai bine de zece ani. Amândoi reprezintă materializarea filosofiei ZRP: o firmă care este recunoscută și se mândrește cu statutul de „școală de avocați” trebuie să crească și să se consolideze în primul rând cu ajutorul avocaților școliți pe băncile ei. Viitorul și succesul ZRP depind în mare măsură și de munca, creativitatea și rezultatele noilor parteneri. Sunt mândru de realizările lor de până acum și sunt convins că, deși drumul lor a devenit acum și mai greu, sunt pregătiți să depășească noile provocări”.

Cu experienţă juridică de 13 ani, Monica Strîmbei este specializată în litigii civile şi de contencios administrativ din sectoare variate de activitate, incluzând dispute privind piaţa de capital, achiziții publice, energie şi resurse naturale, structuri de parteneriat și guvernanță corporativă. Monica a reprezentat un portofoliu semnificativ de clienți în domeniul litigiilor pe piața de capital, dovedind o cunoaștere detaliată a cadrului legal național și european, susținută de un background semnificativ în domeniul societar, al fuziunilor și achizițiilor, precum și de experiență vastă în domeniul serviciilor financiar-bancare.

Monica a coordonat dispute complexe privind emitenți și acționari, litigii între investitori și autorități, precum și dispute cu privire la operațiuni de listare, delistare, oferte publice. Practica Monicăi în materia disputelor din domeniul achizițiilor publice se distinge prin abilitatea creativă de rezolvare a problemelor, precum și atenția riguroasă la detalii pentru a obține soluţii eficiente pentru clienţi. Pe parcursul ultimilor ani a preluat și mandate în domeniul arbitrajului internațional, care implică probleme complexe legate de dreptul comercial internaţional, dreptul public internaţional şi privat.

Monica este absolventă a Facultății de Drept (2004) din cadrul Universității București, deține un master în drept international și a finalizat cursuri de formare a mediatorilor. Este membru al Chartered Institute of Arbitrators, Londra, și i s-a acordat diploma în Arbitraj Comercial Internațional de către aceeași instituție.

Cătălin Micu este specializat în dreptul muncii și asigură asistență generalizată în această materie pentru corporații internaționale cu subsidiare în România și companii locale. Având cunoştinţe temeinice şi solide cu privire la regulamentele societare din România, Cătălin oferă, de peste 12 ani, asistenţă juridică în domeniul negocierii contractelor, implementării sistemelor sofisticate de organizare a managementului şi transferurilor societare importante. În anul 2014, Cătălin a coordonat cu succes prima restructurare ad integrum a personalului unei bănci din România, prin intermediul unei proceduri de concediere colectivă integrată într-un mecanism sofisticat de repoziționare a resursei umane într-o nouă organigramă aprobată de acționarii băncii.

Cătălin este, de asemenea, specializat în domeniul medical și al dreptului societar, fiind implicat în proiecte de importanţă majoră ale unor clienţi relevanţi acţionând în diverse ramuri de business.

Cătălin este absolvent al Facultății de Drept (2005) din cadrul Universității “Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca și deține un master în Dreptul afacerilor la Facultatea de Drept, Universitatea București.

Din anul 2016, Cătălin este prezent în topul profesioniștilor din România în materia dreptului muncii, clasament realizat de către prestigioasa publicație juridică Chambers & Partners.